AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Okullarda Telefonlarin Toplanmasi yasal mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye

Okullarda Telefonlarin Toplanmasi yasal mı?​

Okula telefon getirmek yasaklanmıştır. Çünkü MEB bilişim araçlarının tamamına yasak getirmiştir. Bunun neticesinde öğrenciye kınama, uzaklaştırma ya da okuldan atılma cezası verilirken veliye de para cezası verilerek yaptırım uygulanabilir.

Lisede neler yasak?​

Lisede neler yasak?
yasaktır. a)Çakı, bıçak gibi organlara zarar verici, kesici, yaralayıcı, öldürücü aletler; kibrit, çakmak, koku bombası vb. yanıcı, patlayıcı maddeler, b)Alkol veya bağımlılık yapan maddeler, c) Maddi değeri yüksek olan eşyalar, d) Yasaklanmış yayınlar, müstehcen yayınlar ve bu nitelikte CD, disket vb. araçlar.

Öğrenci okula cep telefonu getirebilir mi?​

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Yönetmeliği’ni değiştirdi. Yönetmeliğe göre, liselerde öğrenciler, eğitim ortamlarına başta cep telefonu olmak üzere görüntü ve ses kaydedici özelliğe sahip bilişim araçlarıyla gelemeyecek. Ancak okul yönetimleri özel durumlarda öğrencilerin bu araçları kullanmasına izin verebilecek.

Lise telefon serbest mi?​

Lise telefon serbest mi?
Yeni yönetmelik, resmi gazetede yayımlandı. Yönetmeliğe göre, liselerde öğrenciler, eğitim ortamlarına başta cep telefonu olmak üzere görüntü ve ses kaydedici özelliğe sahip bilişim araçlarıyla gelemeyecek. Ancak okul yönetimleri özel durumlarda öğrencilerin bu araçları kullanmasına izin verebilecek.

Lise okul kuralları nelerdir?​

Okul Kuralları
- Okula zamanında gelinir.
- Koridorlarda koşmadan yürünür, gürültü yapılmaz.
- Tuvaletler temiz tutulur, musluklar açık bırakılmaz.
- Teneffüslerde oyun alanının dışına çıkılmaz.
- Öğretmenlerin ve yöneticilerin uyarıları dikkate alınır.
- Okul çevresi temiz tutulur, doğa korunur.

Lisede okula telefon götürmek yasak mı?​

Lisede okula telefon götürmek yasak mı?
MEB tarafından gönderilen yönetmelikle, lise öğrencileri artık okula cep telefonu getiremeyecek, sadece özel durumlarda izin verilebilecek. Yönetmeliğe göre, liselerde öğrenciler, eğitim ortamlarına başta cep telefonu olmak üzere görüntü ve ses kaydedici özelliğe sahip bilişim araçlarıyla gelemeyecek.

Okul pansiyonlarında telefon yasak mı?​

-Pansiyonda kalan tüm öğrenciler arasında sevgi – saygı esastır. CEP TELEFONU KULLANMA TALİMATI: -Öğrenci görüntü ve ses kaydı yapmayan cep telefonu getirebilir. -Pahalı, kameralı ve ses kayıt edici cep telefonları kullanmak amacı dışında kullanma durumu yaratabileceğinden dolayı yasaktır.

Lisede telefon kullanmak yasak mı?​

Lisede telefon kullanmak yasak mı?

Okul kuralları nasıl olmalıdır?​

Lisede serbest kıyafet mi?​

Okula zamanında gelmeli, zamanında gitmeliyiz.Bayrak törenlerine katılmalıyız.Derslerimize zamanında girip çıkmalıyız.Kapıyı çalıp ve izin alıp sınıfa girmeliyiz.Kapıyı elimizle açmalıyız, ayak vurarak açmamalıyız.Sınıf içinde izinsiz gezmemeliyiz.Tuvalet ve su ihtiyaçlarımızı teneffüslerde gidermeliyiz.Lisede serbest kıyafet mi?Azınlık ve yabancı okullar hariç, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda, yönetmelikte belirlenen sınırlamalar dışında okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde kılık ve kıyafet serbest oldu. Öğrenciler, okul, sınıf ve şubelerde tek tip kıyafet giymeye zorlanamayacak.

Lisede serbest kıyafet mi?​

Lisede serbest kıyafet mi?
Azınlık ve yabancı okullar hariç, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda, yönetmelikte belirlenen sınırlamalar dışında okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde kılık ve kıyafet serbest oldu. Öğrenciler, okul, sınıf ve şubelerde tek tip kıyafet giymeye zorlanamayacak.

Okullarda telefonların toplanması konusunda detaylı bilgi vermek gerekirse, Milli Eğitim Bakanlığı'nın aldığı kararlar doğrultusunda öğrencilerin okula cep telefonu getirmesi genelde yasaklanmıştır. Buna yönelik olarak okul yönetimleri, öğrencilerin eğitim ortamlarına başta cep telefonu olmak üzere ses ve görüntü kaydedici özelliklere sahip bilişim araçlarını getirmemesine dikkat etmektedir. Ancak özel durumlarda, okul yönetimleri tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde öğrencilere cep telefonu kullanma izni verilebilmektedir.

Liselere yönelik genel olarak telefon getirme konusunda kısıtlamalar bulunmaktadır. Özellikle lise öğrencileri artık okula cep telefonu getiremeyeceklerdir. Ancak belirli durumlarda izin verilebileceğini belirten yönetmelikler bulunmaktadır.

Öğrencilerin okula cep telefonu getirmemesi, genellikle disiplin ve odaklanma problemlerini önlemek için alınan bir önlemdir. Bu kuralın amacı, öğrencilerin derslere ve eğitim faaliyetlerine tam olarak odaklanmalarını sağlamaktır. Bununla birlikte, okul yönetimlerinin belirlediği kurallara uyulması ve öğrencilerin disiplinli bir şekilde eğitimlerini sürdürmeleri önem taşımaktadır.

Özetle, lisede cep telefonu kullanımı genellikle kısıtlanmış olsa da belirli durumlarda izin verilebilmektedir. Okul kurallarının doğru şekilde uygulanması ve öğrencilerin eğitim ortamlarına odaklanmaları önemlidir.

Geri