- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Okullarda sınıfta kamera olur mu?
Sınıfa kamera yerleştirilemez. Özel okullarda kurulacak güvenlik kamera sistemlerine ilişkin ilgi (a) Yönetmeliğin 11’inci maddesinin dördüncü fıkrasında; ”Okullarda, bakçe giriş ve bina kapıları öncelikli olmak üzere, en az on beş gün süreyle görüntü kayıtlarını depolayacak güvenlik kamera sistemi kurulur.Devlet okullarında sınıflarda kamera var mıdır?
Okullarda güvenliği sağlamak amacıyla giriş kapılarına, bahçelere veya koridorlara kamera konulması mümkündür. Ancak sınıflar ya da öğretmenler odası gibi kişilerin başka surette görülmesi mümkün olmayan yerlere konulan kameralar güvenlik maksadını aşmaktadır.Okul kamera kayıtları ne zaman silinir?
Eğitim ve öğretimin yapıldığı öğretim kurumları olan okullar, son yıllarda birçok suç unsurunu da barındırmaktadır. Okullarda öğrenci ve öğretmenlerin güvenliği için okullara güvenlik kameraları yerleştirilir. Okul güvenlik kamera kayıtları 1 yıl süre ile saklanır.
Okul koridorlarında kamera var mı?
MEB Talim Terbiye Kurulu, okullarda sadece yöneticilerin güvenliği sağlamak amacıyla okul girişi, koridorlar ve bahçe gibi alanları kamerayla görmesine izin verildi.Rehabilitasyon merkezlerinde kamera yasak mı?
Danıştay özel eğitim merkezlerindeki kamera sistemiyle ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdi. 04 Mart 2021 tarihinde yayınlandı.Okul kameraları kaç gün kayıt yapar?
Kayıt kapasitesini ise görüntüleri kayıt eden hard diskler sağlamaktadır. En az 30 gün kayıt yapabilecek kapasite bir hard disk kullanıldığında sistem 30 günden önceki günkü kaydı silerek yeni günü kaydetmektedir.
Yaygın olarak kullanılan sistemlerde kayıt süresi 7-30 gün arasındadır.
MİLLİ Eğitim Bakanlığı, anaokullarında velilerin çocuklarını internet üzerinden kamerayla izlemesine olanak veren sistemleri yasakladı. Bakanlık kararında, kamera sisteminin “çocukların kişiliğini geliştirmesine engel teşkil ettiği” vurgulandı.
Sınıf içi kamera yasak mı?
Ancak, derslik ve ders yapılan bölümler, öğretmenler odası, yönetici ve diğer çalışma/dinlenme odaları, rehberlik odası, kütüphane, spor salonu, yüzme havuzu, tuvalet lavabo, ibadethane ve benzeri birimlerin içini görecek şekilde güvenlik kameraları yerleştirilemez.” hükümleri bulunmaktadır.