AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Okullarda secmeli dersler nasil belirlenir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye

Okullarda seçmeli dersler nasıl belirlenir?​

Şu adımlar takip edilmeli: * Kurum İşlemleri > Ders İşlemleri > Seçmeli Dersler bölümünden okul bazında seçilen tüm seçmeli dersler seçili hale getirilip kaydedilir. * Öğrenci Seçmeli Ders Belirleme bölümünden sınıf seçilir. Alttan o sınıf için seçilen ders seçilerek listeleme yapılır.

Seçmeli ders almak zorunlu mu?​

Seçmeli ders almak zorunlu mu?
2020-2021 eğitim-öğretim yılından itibaren öğretim müfredatlarına eklenen Üniversite Alan Dışı Seçmeli Dersler (UNVSEC); 2020 (2019 -2020 hazırlık okuyanlar dahil) girişli öğrenciler için zorunlu olmakla birlikte. eski kodlu öğrencilerin de AKTS eksiklerini tamamlamaları için müfredatlara eklenmiştir.

Ortaokul Seçmeli dersler kaç tane seçilecek?​

Ortaokul Seçmeli dersler kaç tane seçilecek?
İlgi (a) Çizelge’nin “Açıklamalar” bölümünün 2 nci maddesine göre; ortaokullarda seçmeli ders uygulaması konusunda esneklik sağlanacak ve her okul yönetimi kendi imkânları doğrultusunda Çizelge’nin seçmeli dersler bölümünde yer alan azami 10 dersten (aşağıda belirtilen dersler/modüller de dikkate alınarak) bir grup …

Lisede seçmeli dersler ne zaman seçilir?​

ORTAOKUL VE LİSE SEÇMELİ DERS SEÇİMİ 2022 NE ZAMAN YAPILACAK? Milli Eğitim Bakanlığı’ndan gelen açıklama şu şekilde: Öğrencilerin okullarda açılmasını istedikleri seçmeli dersler için yarın sona erecek tercih süreci, 7 Şubat saat 17.00’ye kadar uzatıldı.

Seçmeli derslerde en az kaç öğrenci olmalı?​

Seçmeli derslerde en az kaç öğrenci olmalı?
Seçmeli dersler * Seçmeli ders en az 10 öğrencinin talebi doğrultusunda öğretime açılır. Ders yılı içerisinde öğrenci sayısı azalsa bile o dersin okutulmasına devam edilir. Ortak derslerde ise sınıf bütünlüğü esastır. Özel öğretim kurumlarında bu şartlar aranmaz.

Öğrenci seçmeli dersi nasıl değiştirebilirim?​

Öğrenci seçmeli dersi nasıl değiştirebilirim?
Hocam seçmeli dersleri değiştirmeniz mümkün değil. Bütün işlemleride yapsanız olmuyor. Çünkü belli bir süreden sonra E-Okulun ildeki yöneticisi sistemde değişiklik kaydet ve sil butonlarını kapatıyor.
Ortaokulda seçmeli dersler neler?​
Kur´an-ı Kerim.

2022-2023 seçmeli ders seçimi ne zaman?​

2022-2023 seçmeli ders seçimi ne zaman?
Buna göre 2022-2023 eğitim öğretim yılı başında ders kitapları/öğretim materyallerinin öğretmen ve öğrencilerimize eksiksiz ve zamanında sunulabilmesi ve ayrıca okullarımızda öğretmen norm kadrolarına yönelik sorunlar yaşanmaması için ortaokul ve imam hatip ortaokullarında uygulanan seçmeli derslerin seçim işlemlerinin …

Seçmeli ders değiştirilebilir mi?​

Seçmeli ders değiştirilebilir mi?
Alınmış olan seçmeli dersler ders kayıtlarını takip eden ilk iki hafta içerisinde danışman nezaretinde bırakabilirler. Ancak bu süre içerisinde değiştirilemeyen seçmeli dersler zorunlu ders gibi işlem gördüğünden değiştirilemez.

5 sınıf seçmeli dersler notla değerlendirilecek mi?​

– Seçmeli dersler dâhil bütün derslerden sadece bir sınav notu karneye yansıtılacak.

Okullarda seçmeli derslerin belirlenmesi için belirli adımlar takip edilir. Öncelikle "Kurum İşlemleri > Ders İşlemleri > Seçmeli Dersler" bölümünden okul bazında seçilen tüm seçmeli dersler seçili hale getirilip kaydedilir. Daha sonra "Öğrenci Seçmeli Ders Belirleme" bölümünden sınıf seçilir ve o sınıf için seçilen dersler listelenir.

Seçmeli ders almak genellikle zorunlu değildir ancak bazı durumlarda zorunlu olabilir. 2020-2021 eğitim-öğretim yılından itibaren eklenen Üniversite Alan Dışı Seçmeli Dersler (UNVSEC) bazı öğrenciler için zorunlu tutulmuştur. Eski kodlu öğrencilerin de AKTS eksiklerini tamamlamaları için bu dersler müfredatlara eklenmiştir.

Ortaokulda seçmeli dersler, her okulun kendi imkanları doğrultusunda azami 10 dersten seçilebilecek şekilde esneklik sağlanmaktadır.

Liselerde seçmeli derslerin seçimi belirli bir süre içinde yapılmalıdır. Öğrencilerin okullarda açılmasını istedikleri seçmeli dersler için belirlenen tercih süresi sona erdikten sonra değişiklik yapmak mümkün olmayabilir.

Seçmeli derslerde en az 10 öğrencinin talebi doğrultusunda öğretime açılır ve ders yılı içerisinde öğrenci sayısı azalsa bile o dersin okutulmasına devam edilir. Özel öğretim kurumlarında bu şartlar farklılık gösterebilir.

Öğrenci seçmeli dersini değiştirmek, genellikle belirli bir süreyle sınırlıdır. İlk iki hafta içerisinde danışman nezaretinde belirli gereklilikler doğrultusunda değişiklik yapılabilir ancak sonrasında değiştirilemeyebilir.

Seçmeli dersler genellikle sınav notlarıyla değerlendirilir ve genellikle bütün derslerden sadece bir sınav notu karneye yansıtılır. Bu konuda daha detaylı bilgi almak için okulunuzun ilgili yöneticileri ile iletişime geçebilirsiniz.

Geri