AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Okullarda kurs nasil acilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Okullarda kurs nasıl açılır?​

Kurslar en az 12 öğrenciyle açılabilir. Kursu açmak isteyen öğretmen kadrosunun bulunduğu okul üzerinden Halk Eğitim Müdürlüğü’ne DYS sisteminden kurs istek yazısı gönderir. Kurs belgesi, öğrenci listesi, kurs planı, veli öğrenci izin belgesi ile başvuruda bulunulur. Halk Eğitim Merkezi kursu tanımlar.

Okul Müdürü egzersiz açabilir mi?​

Okul müdür yardımcısı egzersiz çalışması yapamaz, okul müdür yardımcısı egzersiz ek dersi alamaz.
Zeka oyunları egzersiz açılır mi?
Egzersiz açabileceğiniz başlıklar 2010 /49 sayılı genelge kapsamında belirlenmiştir. Örneğin Akıl ve Zekâ Oyunları, Yaratıcı Drama, Diksiyon, Hızlı Okuma, vb. 2010 / 49 sayılı genelge dışında Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında da birçok konuda egzersiz açabilirsiniz.
Öğrenciler kursa nasıl başvuracak?
Öğrenci başvurularının alınması ve kurs sınıflarının oluşturulması 26 Kasım ve 29 Kasım 2021 tarihleri aralığında yapılacak. Başvurular, https://odsgm.meb.gov.tr/kurslar veya https://e-kurs.meb.gov.tr internet adresinden e-kurs modülü üzerinden gerçekleşecek.

Idareci egzersiz açabilir mi?​

Yukarıda yer alan unsurlar ve hükümler göz önüne alınarak hiçbir yöneticiye egzersiz kapsamında ek ders görevi verilemez. Okul müdürü egzersiz çalışması yapamaz, okul müdürü egzersiz ek dersi alamaz. Okul müdür yardımcısı egzersiz çalışması yapamaz, okul müdür yardımcısı egzersiz ek dersi alamaz.

Yöneticiler kurs açabilir mi?​

Okulda kurs talebinde bulunan kadrolu/sözleşmeli öğretmenler var iken okul müdürü ve müdür yardımcılarına kurs görevi verilemez.
Destek Eğitim Odası 40 saate dahil mi?
Öğrencinin Destek Eğitim Odasında alacağı haftalık ders saati, öğrencinin haftalık toplam ders saatinin %40’ını aşmayacak şekilde planlanır. İlkokul öğrencileri için bu süre haftada 12 saate denk gelmektedir. Öğrencinin ihtiyacı doğrultusunda ve azami ölçüde bu eğitimden yararlanması sağlanır.
Destek eğitim 30 saate dahil mi?
Öğretmenin, maaş karşılığı girdiği derslerin dışında Destek Eğitim Odasında girdiği derslerin ücreti %25 fazlasıyla ödenir. Branş öğretmeninin, branşındaki dersleri ile Destek Eğitim Odasındaki dersleri toplamı haftalık 30 saati geçemez.

Zeka oyunları kursunu kimler açabilir?​

Akıl ve Zeka Oyunları Eğitmenliği Eğitimine Kimler Katılabilir?

BTR egzersiz açabilir mi?​

Cevap: FP-Btr olarak görevlendirilen öğretmenler Bilişim Teknolojileri ve Yazılım olarak Ders Dışı Eğitim Çalışmaları (Egzersiz) açamazlar. Ancak 53578 sayılı 2010/49 Nolu Genelgeye göre “Bilim Olimpiyatları ve Proje Çalışmaları” adı altında Ders Dışı Eğitim Çalışmaları (Egzersiz) yapabilirler.

Geri