AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Okullarda kulup zorunlu mu?

Editör

Yeni Üye

Okullarda kulüp zorunlu mu?​

(3) Öğrenci kulüplerinin amaçları, çalışma esasları ve tanıtımına yönelik açıklamalar, eğitim kurumu yönetimi, sosyal etkinlikler kurulu, danışman öğretmenler ve sınıf/şube rehber öğretmenlerince yapılır. (4) Her öğrencinin en az bir kulübe üye olması zorunludur.

Öğrenci Kulüpleri kaldırıldı mı?​

Sosyal etkinliklerin sadece öğrenci kulübü aracılığıyla yapılması sınırlandırılması kaldırıldı. Eğitim kurumu içinde yapılan etkinlikler, kurum içinde gerçekleşen çalışma olduğundan il ve ilçe milli eğitim müdürlüğüne bildirme işlemi kaldırıldı.

Üniversite kulüpleri paralı mı?​

Üniversite kulüpleri paralı mı?
Kulüplere üye olmak ücretli mi? Kulüplere üyelik ücreti her kulübün kendi başına vermiş olduğu karara bağlıdır. Kimi kulüpler herhangi bir ücret istemezken, bazı kulüpler de üyelik için öğrencilerden üyelik ücreti / üyelik aidatı şeklinde küçük meblağlar talep etmektedirler.

Okullarda hangi kulüpler var?​

Her eğitim döneminin başında öğretmenler ve sınıf temsilcileri bir araya gelerek okulun ihtiyaç duyduğu sosyal kulüplere karar verir….
- Kültür ve Edebiyat Kulübü:
- Tiyatro Kulübü:
- Folklor Kulübü:
- Müzik Kulübü:
- Gezi, Tanıtım ve Turizm Kulübü:
- Çevre Koruma Kulübü:
- Spor Kulübü:

Öğrenci kulüplerinde kaç öğrenci seçilir?​

Zorunlu durumlarda temsil, yarışma ve benzeri etkinliklerde; en fazla 3 öğrenci için, sürücü ile birlikte bir öğretmenin rehberlik etmesi kaydıyla, eğitim kurumunun yönetici ve öğretmenleri veya katılımcı öğrenci velilerinin adına kayıtlı 10 yaşından büyük olmayan, zorunlu mali sorumluluk (trafik) sigortası bulunan …

Okullarda kulüp çalışmaları ne zaman yapılır?​

Okullarda kulüp çalışmaları ne zaman yapılır?
(3) Sosyal etkinlik çalışmaları, öncelikle ders saatleri dışında uygulanır. Bu çalışmalar zorunlu hâllerde ders saatleri içinde de uygulanabilir. (4) Sosyal etkinlik çalışmaları, öğrenci kulübü ve toplum hizmeti çalışmaları kapsamında yürütülür.

Okul kulüplerine nereden bakılır?​

MEB Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği gereği, bu alanlardaki sosyal etkinlik çalışmalarını kayıt altına almak için e-Okul Sistemi içerisinde Sosyal Etkinlik Modülü oluşturulmuştur. Sosyal Etkinlik Modülü, bu etkinliklerin kayıtlı, ölçülebilir veri haline getirilmesini amaçlar.

Okullarda kulüp zorunlu mu? Evet, öğrencilerin en az bir kulübe üye olması zorunludur. Öğrenci kulüplerinin amaçları, çalışma esasları ve tanıtımları, eğitim kurumu yönetimi, sosyal etkinlikler kurulu, danışman öğretmenler ve sınıf/şube rehber öğretmenlerince yapılır.

Öğrenci kulüpleri kaldırıldı mı? Hayır, sosyal etkinliklerin sadece öğrenci kulübü aracılığıyla yapılması sınırlandırılması kaldırılmıştır. Eğitim kurumu içinde yapılan etkinlikler, kurum içinde gerçekleşen çalışmalar olduğu için il ve ilçe milli eğitim müdürlüğüne bildirme işlemi kaldırılmıştır.

Üniversite kulüpleri paralı mı? Üniversite kulüplerine üye olmak ücretlidir, ancak her kulübün kendi başına verdiği karara göre üyelik ücreti alınıp alınmayacağı değişebilir. Bazı kulüpler hiçbir ücret talep etmezken, bazıları ise üyelik için öğrencilerden belirli bir ücret talep edebilir.

Okullarda hangi kulüpler var? Okullarda çeşitli kulüpler bulunmaktadır. Bunlar arasında Kültür ve Edebiyat Kulübü, Tiyatro Kulübü, Folklor Kulübü, Müzik Kulübü, Gezi Tanıtım ve Turizm Kulübü, Çevre Koruma Kulübü, Spor Kulübü gibi çeşitli alanlarda faaliyet gösteren kulüpler yer alabilir.

Öğrenci kulüplerinde kaç öğrenci seçilir? Zorunlu durumlarda temsil, yarışma ve benzeri etkinliklerde en fazla 3 öğrenci seçilir. Bu öğrencilere bir öğretmen rehberlik etmektedir. Ayrıca, kayıtlı 10 yaşından büyük olmayan öğrenciler de bazı etkinliklere katılabilirler.

Okullarda kulüp çalışmaları ne zaman yapılır? Genellikle sosyal etkinlik çalışmaları ders saatleri dışında gerçekleştirilir. Ancak zorunlu durumlarda bu çalışmalar ders saatleri içinde de yapılabilir. Sosyal etkinlik çalışmaları, öğrenci kulüpleri ve toplum hizmeti faaliyetleri kapsamında yürütülür.

Okul kulüplerine nereden bakılır? Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği gereğince, okuldaki sosyal etkinlik çalışmalarını kayıt altına almak için e-Okul Sistemi içinde Sosyal Etkinlik Modülü oluşturulmuştur. Bu modül sayesinde etkinlikler kayıt altına alınarak ölçülebilir verilere dönüştürülmektedir.

Geri