AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Okullarda kravat zorunluluğu kalkıyor

haberci

Yeni Üye
Türkiyede okulların geneline yayılması amaçlanan yeni bir uygulamaya göre, öğrencilerin kravat takma zorunluluğu olmayacak Çalışma, öğretmenlerin görüşü doğrultusunda şekillendirildi Öğretmenler, kravatın bundan böyle bir formaliteye döndüğü, kravatların gevşek bırakılarak daha saygısız bir manzara oluştuğunu belirttiler
Milli Eğitim Bakanlığı önümüzdeki eğitim döneminden itibaren okullarda öğrencilerin zoraki olarak kravat takılmasını öngören şartı uyandırmak için egzersiz başlattı *

Bu yeni uygulama hakkında değerlendirme yapmak gerekirse, öğrencilerin kravat takma zorunluluğunun kaldırılması öğretmenlerin görüşlerine dayanarak şekillendirilmiş olması olumlu bir adım olarak görülebilir. Öğretmenlerin kravatın artık bir formaliteye dönüştüğünü ve gevşek bırakılarak saygısız bir görüntü oluşturduğunu söylemeleri, bu değişikliğin gerekli olduğunu gösteriyor olabilir.

Milli Eğitim Bakanlığının öğrencilere kravat takma zorunluluğu konusunda egzersiz başlatması da uygulamanın kademeli bir şekilde gerçekleştirileceğini gösteriyor olabilir. Bu şekilde öğrenciler alışma süreci geçirerek yeni uygulamaya daha kolay adapte olabilirler.

Sonuç olarak, bu değişikliğin öğrencilere daha fazla rahatlık ve özgürlük getireceği düşünülebilir. Tabii ki bu tip uygulamaların okul disiplinini ve öğrencilerin saygı duygularını olumsuz yönde etkilememesi için gerekli önlemlerin alınması da önemlidir. Umarım yeni uygulama öğrenciler ve öğretmenler için olumlu sonuçlar doğurur.

Geri