Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Okullarda hizmetli kac saat calisir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
53.101
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Okullarda hizmetli kaç saat çalışır?​

657 sayılı yasanın 99. maddesinde, haftalık çalışma süresi 40 saattir denilmesine rağmen hizmetliler günlük 12-13 saat çalışıyorlar. Yine fazla çalışma karşılığında ücretin verilmesi konusunda madde konulmasına rağmen, fazla mesai ücreti de ödenmiyor.

Yardımcı hizmetli ne iş yapar?​

Yardımcı hizmetler sınıfı, kurumlarda her türlü yazı ve dosya dağıtmak ve toplamak, müracaat sahiplerini karşılamak ve yol göstermek; hizmet yerlerini temizleme, aydınlatma ve ısıtma işlerinde çalışmak veya basit iklim rasatlarını yapmak; ilaçlama yapmak veya yaptırmak veya tedavi kurumlarında hastaların ve …
Okulda çalışan hizmetlinin görevleri nelerdir?​
a) Okulun ve okulda bulunan eşyaların temizliğini yapar. b) Okula gelen çeşitli malzeme, araç ve gereci gerekli yerlere taşır ve yerleştirir. c) Mutfak işlerinde aşçıya yardımcı olur. c) Yemek masalarını hazırlar ve toplar.

Hizmetli ne denir?​

Hizmetli ne denir?
Hizmetli nedir görevleri nelerdir? Milli Savunma Bakanlığı teşkilatında ücretle kullanılan ve memurin sicilinde mukayyet bulunmayan ve memurin hukuk ve salahiyetinden faydalanmayan kimseye hizmetli denilir.

Temizlikçi kaç saat çalışır?​

Temizlikçi kaç saat çalışır?
– Çalışma saatleri günlük 8 saattir, 09:00 – 17:00 arası çalışılmaktadır. Sizin evinize de yorgun personel gelmemesi için lütfen saat konusunda ısrar etmeyiniz. – Personellerimiz 25- 35 yaş aralığındadır. Buna rağmen bütün evin tamamlanma şartı bulunmamaktadır.

Memur 24 saat çalışabilir mi?​

CEVAP: 657 sayılı Kanunun 101. maddesinde “Günün yirmidört saatinde devamlılık gösteren hizmetlerde çalışan Devlet memurlarının çalışma saat ve şekilleri kurumlarınca düzenlenir.” hükmü yer almaktadır. Bu hükme göre, kurumların düzenlemesi kaydıyla, memurların 24 saat esasına göre çalıştırılması mümkündür.

Yardımcı hizmetli memur mu?​

Geçmiş Yıllarda Yardımcı Hizmetler Sınıfında bulunan bazı Hizmetliler ve Kaloriferciler Valilik Oluru ile Genel İdare Hizmetleri Sınıfına geçmiş olup, Memur Statüsünü almış bulunmaktadırlar.
Yardımcı hizmetler sınıfında kimler var?​
Buna göre, Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak Yardımcı Hizmetler Sınıfında (teknisyen yardımcısı, hizmetli, aşçı, kaloriferci, itfaiyeci, bekçi, dağıtıcı unvanlarında) görev yapmakta olan personelin görevde yükselmelerini sağlamak amacıyla ekli listelerde (EK:1) …

Temizlik görevlisi ne iş yapar?​

Temizlik görevlisi ne iş yapar?
-Temizlik Görevlisi, kendi başına ve belirli bir süre içerisinde, sorumlu olduğu alanlarda hijyenik kurallara uygun olarak toz alma, leke çıkarma, süpürme, paspaslama, parlatma, yıkama, cilalama, ovma, kazıma vb. temizlik ve bakım işlemlerini yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişidir.

Özel okul kat görevlisi ne iş yapar?​

Özel okul kat görevlisi ne iş yapar?
Müşterinin odadan ayrılmasından sonra çarşafları değiştirir ve yatakları düzeltir, odanın genel temizliğini yapar (toz alma, paspas yapma, tuvalet, banyo temizliği, cam silme), Odadaki eksiklikleri tamamlar.

Devlet memuru en fazla kaç saat çalışır?​

MEMUR EN FAZLA KAÇ SAAT FAZLA MESAİ YAPABİLİR? Bakanlıkların özel kalem müdürlüklerinde çalışan personele ve makam şoförlerine ayda 90 saati, genel müdürlüklerin merkez teşkilatlarında görevli şoförlere de 60 saati geçmemek üzere yeni yılda 2,54 lira yerine 2,85 lira fazla mesai ücreti ödenecek.
 
Okullarda hizmetli olarak çalışan kişilerin haftalık çalışma süresi 657 sayılı yasanın 99. maddesine göre 40 saattir ancak sizin belirttiğiniz gibi bazı durumlarda günlük 12-13 saat gibi uzun çalışma saatlerine maruz kaldıklarını biliyoruz. Ayrıca, fazla mesaiye kalan hizmetlilere ücret ödenmesi gerektiği halde, maalesef bazı durumlarda bu ücretin ödenmediği de gündeme gelmektedir.

Yardımcı hizmetli olarak çalışan kişiler genellikle yazı ve dosya dağıtma, toplama, müracaat sahiplerine yol gösterme, hizmet yerlerini temizleme, aydınlatma ve benzeri görevleri üstlenmektedirler.

Okullarda çalışan hizmetlinin görevleri arasında okulun ve eşyalarının temizliğini yapmak, gelen malzemeleri taşımak ve yerleştirmek, mutfak işlerinde aşçıya yardımcı olmak, yemek masalarını hazırlamak ve toplamak gibi işler yer almaktadır.

Temizlikçilerin genellikle günlük 8 saat çalıştıklarını biliyoruz. Çalışma saatleri genellikle 09:00 - 17:00 arasında olmaktadır.

Devlet memurlarının çalışma saatlerine ilişkin olarak 657 sayılı Kanunun 101. maddesinde belirli düzenlemeler bulunmaktadır. Devlet memurlarının günün 24 saatinde devamlılık gösteren hizmetlerde çalıştırılabileceği ancak çalışma saat ve şekillerinin kurumlar tarafından belirlendiği ifade edilmektedir.

Yardımcı hizmetler sınıfında yer alan bazı hizmetliler ve kaloriferciler, geçmiş yıllarda valilik oluruyla Genel İdare Hizmetleri Sınıfına geçerek memur statüsüne geçmişlerdir.

Temizlik görevlileri genellikle belirli süre içerisinde sorumlu oldukları alanda hijyenik kurallara uygun olarak çeşitli temizlik ve bakım işlemlerini gerçekleştiren nitelikli kişilerdir.

Özel okul kat görevlileri, müşterinin odadan ayrılmasının ardından çarşafları değiştirir, yatakları düzeltir, odanın temizliğini yapar ve eksiklikleri tamamlar.

Devlet memurlarının en fazla yapabilecekleri fazla mesai saatleri konusunda belirli düzenlemeler bulunmaktadır. Örneğin, bakanlıkların özel kalem müdürlüklerinde çalışan personele ve makam şoförlerine ayda belirli saatler geçmemek üzere fazla mesai ücreti ödenmektedir.

Bilgilendirme için teşekkürler, bu konular hakkında daha fazla detaylı bilgiye ihtiyacınız varsa çekinmeden sorabilirsiniz.
 
Geri
Üst