AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Okullarda e-Kitap uygulaması başlıyor

haberci

Yeni Üye
imagesokullardaekitapuygulamasibasliyor5ad1a29e9b3f7
Milli Eğitim Bakanlığı, Ankara’da 3 ilkoğretim okulunda, oğrencilerin uretmesini ve teknolojinin yaygınlaşmasını sağlayacak aktif bir sanal eğitimin gelişebilmesi icin ‘elektronik kitap’ uygulaması başlattı
Boyle bir uygulamanın Turkiye’de de başlatılması icin ceşitli yazılım şirketleriyle goruştuklerini bildiren MEB Eğitim Teknolojileri (EĞİTEK) Genel Muduru Nizami Akturk, ardından Başkentteki 3 ilkoğretim okulunda pilot uygulamaya gectiklerini soyledi Bu uygulamaların birbirinden farklı icerikte olduğunu belirten Akturk, calışmanın classmate bilgisayar aracılığıyla İskitler Evliya Celebi İlkoğretim Okulu’nda, notebook ile Sincan Plevne İlkoğretim Okulu’nda ve ebook ile de Sincan Korkut Ata İlkoğretim okullarında yapıldığını ifade etti
Elektronik kitabın normal kitap olarak okunduğunu, pdf formatında olduğunu belirten Akturk, gereken yerlere oğrencinin not da alabileceğini soyledi Akturk, ayrıca başka yazılım firmalarının da bu uygulama icin calıştığını soyledi
Pilot uygulamanın ilkoğretim 4 ve 5 sınıflarda yapıldığını anlatan Akturk, İlk uc sınıfta bilgisayarın okula girmesinin pedagojik olarak doğru olmadığını duşunuyoruz dedi Eğitimde etkileşimi artırmak icin bu uygulamaların onemine dikkat ceken Akturk, cocukların bundan cok zevk aldığını soyledi Pilot uygulamanın 1 yıl sureceğini belirten Akturk, uygulamalardan alınan raporlara gore uzatılabileceğini kaydetti Akturk, Arada aldığım raporlar cok pozitif Oğrencilerin bilgi seviyelerinde ciddi manada ilerleme var deniyor diye konuştu
Oğretmenlere konuyla ilgili hizmet ici eğitim verildiğine de değinen Akturk, oğretmenlerden gelen tepkilerin cok pozitif olduğunu belirtti
Elektronik kitap uygulamalarından biri, Sincan Korkut Ata İlkoğretim Okulu’nun 5 sınıfındaki 60 oğrenciye pilot olarak uygulanıyor Ajandaya benzer kılıflar icinde korunan dijital makinede, Milli Eğitim Bakanlığı ders kitaplarının tamamı yuklenmiş olarak bulunuyor Makine, oğrenciler tarafından eve goturulebiliyor
Oğrencilerin dersleri kulaklıkla sesli olarak da dinleyebildiği elektronik kitapta, ders kitabının yanı sıra oğrenci calışma kitabı ve dersin anlaşılmasını kolaylaştıracak gorsel sunular yer alıyor 1 gigabyte hafızalı kitap, şarj edilerek kullanılabiliyor İcindeki animasyonlarla oğrencilerin ders konusunu daha iyi anlaması amaclanırken, ayrıca not alabilecekleri de bir sayfa bulunuyor Kitap, dokunmatik ekran kalemiyle kullanılıyor
Oğrencilere Turkce sozluk, muzik dinleme imkanı da sunan kitapta ayrıca oğrencilerin beğenisi dikkate alınarak yuklenen Ceza’nın, Barış Manco’nun ve Eurovision şarkılarının videoları da yer alıyor
İkinci eğitimoğretim yılında başlayan uygulama, değerlendirmeler sonucunda ileriki yıllarda da uygulanabilecek
Alıntı

Geri