AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Okullarda disiplin sorunu nasil cozulur?

Editör

Yeni Üye

Okullarda disiplin sorunu nasıl çözülür?​

5 Adımda Okul Disiplinine Farklı ve Pozitif Bir Yaklaşım
- Suçlamayı Bırakın.
- Eksik Motivasyon Yerine Eksik Becerilere Odaklanın.
- Davranışlar Yerine Problemlere Odaklanın.
- Sorunları Tek Taraflı Olarak Çözmek Yerine İşbirliği İçinde Çözün.
- Problemleri Acilen Çözmek Yerine Proaktif Bir Şekilde Çözün.

Eğitim sisteminin sorunları nelerdir?​

Türk eğitim sistemimizin birçok sorunu vardır: Öğretmen yetiştiren fakültelerin puanlarının düşük olmasından, üniversitede verilen eğitimin yetersizliğine; atamadan, özlük haklarına; adaylık sürecinin yanlışlığından, mesleki gelişmeye; sınav sisteminden, müfredata; ders kitaplarından içeriğine kadar bir dizi hata …

Özel okulların sorunları nelerdir?​

Özel okulların sorunları nelerdir?
Özel Okulların Ekonomik Sorunları
- Özel okullarda devletin hizmet satın alması projesi gerçekleştirilmeli.
- Özel okulların elektrik, su, doğalgaz gibi harcamalarına devlet okullarına uygulanan tarifenin aynısı uygulanmalı.
- KDV %1′ e indirilmeli.
- Bir kısım vergilerden özel okullar muaf tutulmalı.

Türk eğitim sisteminin en büyük sorunu nedir?​

Türk eğitim sisteminin en büyük sorunu nedir?
Eğitim sistemimizin en önemli sorunu sistemsizliğin kronik olarak bir sisteme dönüşmesidir. Hükümetten hükümete, hatta bakandan bakana her geçen gün farklı politikalar uygulanması eğitimimizi zaafa uğratmakta.

Disiplin sorunları nelerdir?​

Yapılan çalışma genel olarak değerlendirildiğinde, izin almadan konuşma, küfretme, kavga etme, saygısızlık gibi davranışların disiplin sorunu olarak görüldüğü; disiplin sorunlarının aile ve arkadaş çevresinden kaynaklandığı; öğretmenlerin ve yöneticilerin bu sorunlar karşında sıklıkla “sözlü uyarı” kullandığı; öğretmen …

Türk eğitim sisteminin temel sorunları nelerdir?​

Yılmaz ve Altınkurt’un (2011) çalışmasında ise öğretmen adaylarının görüşlerine göre Türk eğitim sisteminin başlıca sorunlarının; merkezi sınavlar, kalabalık sınıflar, ez- berci eğitim, donanım ve fiziki yapı eksikliği, mevcut öğretmenlerin niteliği, eğitime erişimdeki eşitsizlikler, siyaset (ideolojik ayrım ve …

Türk milli eğitim sisteminin en önemli sorunu nedir?​

Türk milli eğitim sisteminin en önemli sorunu nedir?
Sonuçları ilk kez bakanlığın Milli Eğitim Dergisi’nde açıklanan araştırmada, en büyük sorun olarak ilk sırada sistemin sürekli değişmesi gösterildi. 67 katılımcının en büyük sorun olarak ifade ettiği sistem değişikliğini, öğretmene yeterli değerin verilmemesi (61), plansızlık (46), milli eğitim bakanının farklı …

Disiplin türleri nelerdir?​

Disiplin türleri nelerdir?
Günümüzde örgütlerde uygulanan disiplin türleri araştırıldığında, bunları dört başlık altında toplamanın mümkün olduğu görülmektedir.
- ÖNLEYİCİ DİSİPLİN. Disiplin problemlerini ortaya çıkmadan önlemeye yönelik disiplin çeşididir.
- DÜZELTİCİ DİSİPLİN.
- KADEMELİ DİSİPLİN.
- YAPICI DİSİPLİN.

Disiplin modelleri nelerdir?​

DİSİPLİN MODELLERİ
- Hunter Modeli:
- Canter Modeli (Kendine Güvene Dayalı Model):
- 3. Yeni Skinnerci Model (Davranış Değişikliği Modeli):
- Jones Modeli (Etkili Beden Dili Modeli):
- 5. Ginot Modeli (Etkili İletişim Modeli):
- Dreikurs Modeli (Sosyal Disiplin Modeli):
- 7. Kounin Modeli (Dalga Etkisi Modeli):