AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Okullarda 20 Seçmeli Ders

haberci

Yeni Üye
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, veliler ve öğrencilerin ilgiyle beklediği seçmeli derslere ilişkin detayları anlattı Dinçer'in verdiği bilgiye göre arasında çevre, bilim, astronominin de bulunduğu 20 civarında seçmeli ders olacak
Öğrenciler bu derslerden diğerleri gibi anekdot olacak Özel ilgi alanlarına tarafından öğrenciler hem gitar, tenis, yüzme gibi programlara de devam edebilecek Ulusal Eğitim Bakanı Dinçer, 4+4+4'e göre yeni eğitim sisteminin nasıl işleyeceğini paylaştı Dinçer yeni sistemi şöyle anlattı:
* 5 bölümde 20 ders: Sosyal bilimler, fen, hoş sanatlar, spor ve din başlıklarının aşağıda 20 civarında seçmeli ders olacak Öğrenciler, belirlenen ders saatini doldurmak kaydıyla istedikleri dersi seçebilecek
* Haftada toplam 30 saat ders: Eğitim programında bir çekirdek müfredat, bir de esas müfredat olacak Çekirdek programda tüm dünyada verilen Türkçe, fen, sosyal, matematik, tanıdık olmayan dil ve din dersleri esas dersler yer alacak Bu dersler haftada 2224 saat olacak Haftada toplam ders saati 30'a tamamlanacak Öğrenciler geri kalan 68 saati belirlenen seçmeli derslerden dolduracaklar *

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in verdiği bilgilere göre, 4+4+4 eğitim sistemi kapsamında öğrencilere ilgi alanlarına göre seçmeli dersler sunulacak. Bu dersler arasında çevre, bilim, astronomi gibi konuların yanı sıra gitar, tenis, yüzme gibi spor ve sanat dalları da yer alacak. Toplamda 20 civarında seçmeli ders öğrencilere sunulacak ve öğrenciler istedikleri dersi belirlenen ders saatini doldurmak kaydıyla seçebilecekler.

Yeni eğitim sisteminde haftada toplam 30 saat ders işlenecek. Bu derslerin içinde bir çekirdek müfredat ve esas müfredat bulunacak. Çekirdek programda Türkçe, fen, sosyal, matematik, tanıdık olmayan dil ve din dersleri gibi temel dersler yer alacak ve haftada 22-24 saat arasında işlenecek. Kalan 6-8 saatlik bölüm ise öğrencilerin istedikleri seçmeli dersleri alabilecekleri zaman dilimini temsil edecek.

Bu yeni eğitim sistemi ile öğrencilerin ilgi alanlarına ve tercihlerine göre kendilerini geliştirmeleri ve öğrenmeyi daha keyifli hale getirmeleri hedefleniyor. Eğitimde daha fazla seçenek sunularak öğrencilerin potansiyellerini keşfetmelerine ve kendilerini daha iyi ifade etmelerine olanak sağlanmış olacak.

Geri