AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Okullara ne kadar butce veriliyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Okullara ne kadar bütçe veriliyor?​

Millî Eğitim Bakanlığı; okulların elektrik, yakıt ve su ihtiyacından temizlik malzemelerine, onarım, donatım ve kırtasiye ihtiyaçlarından laboratuvar ihtiyaçlarına kadar çok geniş bir alandaki ihtiyaçlar için 2021 yılında 8,7 milyar lira bütçe kullandı.

MEB ne kadar para alıyor?​

MEB ne kadar para alıyor?
Öğretmenlerimizin mali ve sosyal haklarında önemli iyileştirmeler yapılmış ve 1 Temmuz 2020 itibarıyla Bakanlığımız bünyesinde göreve yeni başlayan 9. derece 1. kademedeki bir öğretmenimizin maaşı 4369 lira, ek ders ücretinin saati net 18,22 lira olmuştur.

2022 eğitim bütçesi ne kadar?​

Merkezi Yönetim Bütçesi’nde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi 2022 yılında teklifi 189 Milyara ulaşmıştır.

2021 aylıkla ödüllendirme ne kadar?​

2021 aylıkla ödüllendirme ne kadar?
2021 yılının ilk yarısında geçerli olan aylık katsayısına göre, en yüksek Devlet memuru aylığı 1.575 TL olduğundan, memura bir defada verilebilecek ödülün miktarı da en çok “3.150 TL” tutarında olabiliyor.

Devlet okullara para veriyor mu?​

“VELİLERİMİZDEN HİÇBİR ŞEKİLDE ÜCRET TALEP EDİLMEYECEKTİR” Ayrıca bakanlık tarafından yürütülen proje ve yapılan protokoller kapsamında okul ve kurumlarda yapılacak faaliyetlerden ücret talep edilemez’ hükmü yer almaktadır. Bu nedenle kayıt esnasında velilerimizden hiçbir şekilde ücret talep edilmeyecektir” denildi.

Ulaştırma Bakanlığı 2022 bütçesi ne kadar?​

Ulaştırma Bakanlığı 2022 bütçesi ne kadar?
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bakanlığın, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğü ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun 2022 yılı toplam bütçe ödeneğinin yaklaşık 71 milyar TL olarak öngörüldüğünü duyurdu.

Üstün Başarı Ödülü ne kadar?​

MADDE 12- (1) Millî Savunma Bakanlığı kadro kuruluşunda yer alan kurumlarda görevli memurlardan üstün başarı belgesi alanlara Bakan tarafından uygun görülmesi halinde en yüksek Devlet memuru aylığının iki katına kadar para ödülü verilebilir.

Millî Eğitim Bakanlığı'nın 2021 yılında 8,7 milyar lira bütçe kullandığı bilgisi paylaşılmış. Bu bütçe, okulların birçok ihtiyacını karşılamak için kullanılmış; elektrik, yakıt, su ihtiyaçlarından temizlik malzemelerine, onarımlardan kırtasiye ihtiyaçlarına kadar geniş bir yelpazede harcanmış.

MEB tarafından yapılan iyileştirmelerle 2020 yılı itibarıyla 9. derece 1. kademedeki bir öğretmenin maaşı 4369 TL, ek ders ücretinin saati ise net 18,22 TL olarak belirlenmiş. Bu iyileştirmeler öğretmenlerin mali ve sosyal haklarını artırmayı amaçlamaktadır.

2022 yılında Millî Eğitim Bakanlığı'nın bütçe teklifinin 189 milyar lira olarak belirlendiği ifade edilmiş.

Aylıkla ödüllendirmenin 2021 yılında, en yüksek Devlet memuru aylığı olan 1.575 TL'yi baz alarak bir defada verilebilecek ödül miktarının en fazla 3.150 TL olduğu belirtilmiş. Bu durum, memurlara verilebilecek maksimum ödül miktarını göstermektedir.

Devlet okullarında velilerden hiçbir şekilde ücret talep edilmeyeceği vurgulanmış. Bakanlık projeleri ve protokoller çerçevesinde okullarda yapılacak faaliyetlerden de ücret alınamayacağı bildirilmiştir.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın 2022 bütçesinin yaklaşık 71 milyar TL olarak öngörüldüğü bilgisi verilmiş. Bu bütçenin, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğü ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu için ayrıldığı belirtilmiştir.

Üstün Başarı Ödülü ile ilgili bilgi verilmiş. Millî Savunma Bakanlığı kadro kuruluşunda görevli memurlardan üstün başarı belgesi alanlara, Bakan tarafından uygun görülmesi halinde en yüksek Devlet memuru aylığının iki katına kadar para ödülü verilebileceği ifade edilmiştir. Bu ödül, başarılı çalışmaları teşvik etmeyi amaçlamaktadır.

Geri