Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Okullar ne zaman Acililacak?

Editör

Yeni Üye

Okullar ne zaman Açılılacak?​

İşte 2021 ara tatil takvimi… Okullar ne zaman açılacak, sorusu veli ve öğrencilerin odaklandığı konuların başında geliyor. Pandemi sonrası eğitim öğretimde yeni yol haritasını belirleyen Milli Eğitim Bakanlığı’nın hazırladığı takvime göre okullar 6 Eylül Pazartesi günü açılacak.

Yuz yuze eğitim kapanacak mı?​

Yuz yuze eğitim kapanacak mı?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleştirilen kabine toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu. * Okullar açık mı kalacak, kapanacak mı tartışması da artık sona ermelidir. Okullardaki yüz yüze eğitim-öğretim kesinlikle devam edecektir.

Türkiyede kaç sınıf kapandı?​

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ise bugün Akşam gazetesinde yayımlanan röportajında, Türkiye’de 57 bin 108’i devlet okulu olmak üzere toplam 71 bin 320 tane okul ve 850 bin sınıf olduğunu, Cuma itibarıyla Covid-19’dan dolayı toplamda 2 bin 225 sınıfın kapandığını söyledi.

2021 de okullar kapanacak mı?​

2021 de okullar kapanacak mı?
17 Haziran Cuma Günü 2021-2022 eğitim öğretim yılı sona erecek.

Okul uzayacak mı?​

Ara tatil ile öğrenciler hem dinleniyor hem de derslerde eksik oldukları konuları kapatıyor. Ara tatil, 13 Kasım 2021 tarihinde başladı, 21 Kasım 2021 tarihinde sona erecek. İlk ara tatilin uzatılması hakkında herhangi bir ihtimal bulunmuyor.

30 Kasım okullar tatil mi?​

30 Kasım okullar tatil mi?
“İlimiz genelinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel tüm eğitim ve öğretim kurumlarımızda yüz yüze eğitime 30 Kasım Salı günü ara verilmesine karar verilmiştir. Kamu kurumlarında çalışan hamile personel ile engelli ve kronik rahatsızlığı bulunan personel idari izinli sayılacaktır.

Milli Eğitim Bakanlığı okulları kapatacak mı?​

Okulların kapanıp kapanmayacağı merak ediliyor. 2021-2022 eğitim öğretim yılı 6 Eylül’de başladı. Eğitim tüm kademelerde yüz yüze devam ediyor. Bakan Özer okullar kapanacak mı sorusuna, ‘Kesinlikle hayır. Bizim geliştirdiğimiz sistemde okulları kapatmayı değil, sınıfları kapatmayı gerektiriyor.

2021-2022 de okullar kapanacak mı?​

2021-2022 de okullar kapanacak mı?
Birinci dönem ara tatili 15 Kasım 2021 Pazartesi başladı ve 19 Kasım Cuma günü sona erecek. Ara tatilin ardından 2021-2022 eğitim öğretim yılı birinci dönemi 21 Ocak 2022 Cuma sona erecek. Yarıyıl tatili ise 24 Ocak 2022 Pazartesi başlayıp 4 Şubat 2022 Cuma tamamlanacak.

Okullar ne zaman açılacak sorusuna cevap olarak, Milli Eğitim Bakanlığı'nın hazırladığı takvime göre okulların 6 Eylül Pazartesi günü açılacağı belirtilmiş.

Yüz yüze eğitim konusunda ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarına göre, okullardaki yüz yüze eğitim-öğretimin kesinlikle devam edeceği ifade edilmiş.

Türkiye genelinde Covid-19'dan dolayı kapanan sınıf sayısının 2 bin 225 olduğu, toplamda 71 bin 320 okul ve 850 bin sınıf olduğu bilgisi paylaşılmış.

2021-2022 eğitim öğretim yılının 17 Haziran Cuma günü sona ereceği ve okulların kapanıp kapanmayacağı konusunda Bakanın ifadesine göre okulların kesinlikle kapatılmayacağı belirtilmiş.

Ara tatilin 13 Kasım 2021 tarihinde başlayıp 21 Kasım 2021 tarihinde sona ereceği ve ara tatilin uzatılmasının olmayacağı bilgisi verilmiş.

30 Kasım'da okullarda yüz yüze eğitime ara verileceği, kamu kurumlarında çalışan hamile personel ile engelli ve kronik rahatsızlığı bulunan personelin idari izinli sayılacağı duyurulmuş.

Son olarak, 2021-2022 eğitim öğretim yılının birinci dönem ara tatilinin 15 Kasım 2021 Pazartesi başlayıp 19 Kasım Cuma günü sona ereceği, birinci dönemin ise 21 Ocak 2022 Cuma sona ereceği ve yarıyıl tatilinin ise 24 Ocak 2022 Pazartesi başlayıp 4 Şubat 2022 Cuma tamamlanacağı belirtilmiş.

Geri