AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Okullar hangi siniflar kapali?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Okullar hangi sınıflar kapalı?​

850 BİN SINIFTAN 66’SI KAPALI Bu bir haftalık ara tatil nedeniyle kapalı olan sınıfların da sürelerini tamamladıklarını belirten Özer, “22 Kasım 2021 tarihi itibarıyla 850 bin sınıftan sadece 66’sı kapalı olacak. Diğer tüm sınıflar yüz yüze eğitime devam edecek” dedi.

Ortaöğretim Kurumlari Yönetmeliği 37 maddesi 1 e 2 Ç nedir?​

Ortaöğretim Kurumlari Yönetmeliği 37 maddesi 1 e 2 Ç nedir?
Yönetmeliğin 37/2 maddesine göre, ortaöğretime yerleştirmeye esas puanla birlikte özel yetenek, mülakat, mülakat ve beden yeterliliği sınavıyla öğrenci alan okullara ise resmi/özel kendi türleri dışındaki diğer ortaöğretim kurumlarından nakil ve geçiş yapılamamaktadır.

Şu anda hangi sınıflar açık?​

Buna göre okullarda kademeli olarak yüz yüze eğitime geçilecek. Okullar Türkiye genelindeki tüm okul öncesi eğitim kurumlarında ilkokullarda 8. ve 12. sınıflarda eğitim öğretime açılacaktır. Düşük ve orta riskli illerde ilaveten ortaokullar ve liseler dahil diğer kademelerde de eğitim öğretime başlanacaktır.

6 Eylül yüz yüze eğitim zorunlu mu?​

6 Eylül yüz yüze eğitim zorunlu mu?
YÜZ YÜZE EĞİTİM ZORUNLU MU? 2021-2022 eğitim öğretim yılında planlanmış online eğitim seçeneği bulunmuyor. Bu nedenle tüm kademelerde zorunlu yüz yüze eğitim uygulanacak. Mazereti dolayısıyla yüz yüze eğitime katılamayan öğrenciler için TRT EBA ve EBA platformu aracılığıyla eğitime devam edilecek.
6 Eylül hangi sınıflar okula gidecek?​
Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 6 Eylül’de tüm kademelerde tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime başlanacağını belirtti. Buna göre 1-3 Eylül tarihleri arasında okul öncesi ve birinci sınıf öğrencilerine yönelik uyum eğitimi yapılacak.

Ortaöğretimin en temel amacı nedir?​

Ortaöğretimin en temel amacı nedir?
Ortaöğretimin amacı; öğrencilere asgarî ortak bir genel kültür vermek, birey ve toplum sorunlarını tanıtmak ve çözüm yolları aramak, ülkenin sosyo-ekonomik ve kültürel kalkınmasına katkıda bulunacak bilinci kazandırarak öğrencileri ilgi, yeti ve yetenekleri doğrultusunda yükseköğretime, hem yükseköğretime hem mesleğe …

Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği nedir?​

MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî ve özel örgün ortaöğretim kurumlarında eğitim, öğretim, yönetim ve işleyişe ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.

2021-2022 hangi okula gidecek?​

2021-2022 hangi okula gidecek?
Birinci dönem, 6 Eylül 2021 Pazartesi günü başlayıp 21 Ocak 2022 Cuma günü sona erecek. 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında okul öncesi eğitim ile ilkokul 1. sınıfa başlayacak öğrenciler için 31 Ağustos-3 Eylül 2021’de uyum eğitimleri gerçekleştirilecek.

6 Eylül Pazartesi hangi sınıflar açılacak?​

6 Eylül Pazartesi günü okullar yüz yüze eğitimle açılacak. Temmuz ayında başlayan yaz tatili sonrası ilkokul, ortaokul ve liselerde okullar uzun süre sonra yüz yüze başlayacak.

Yüz yüze zorunlu mu?​

Yüz yüze zorunlu mu?
Yüz yüze eğitim zorunlu mu?​
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yüz yüze eğitimin pandemi sürecinde yer yer uygulandığı gibi tercihe bağlı olmadığını aktardı ve okullarda alınan önlemlerle birlikte öğrenci velilerine “Yüz yüze eğitime katılım zorunlu” cevabını verdi.

6 Eylül 2021 de hangi sınıflar açılacak?​

6 Eylül 2021 de hangi sınıflar açılacak?

Merhaba! Anladığım kadarıyla 6 Eylül 2021 tarihinde tüm kademelerde tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime başlanacak. Bu doğrultuda, 1-3 Eylül tarihleri arasında okul öncesi ve birinci sınıf öğrencilerine yönelik uyum eğitimi yapılacak. Diğer sınıflar da eğitime katılmaya devam edecek.

Öğrencilerin yüz yüze eğitime katılımının zorunlu olduğunu belirten Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, pandemi sürecinde alınan önlemlerle birlikte velilere "Yüz yüze eğitime katılım zorunlu" cevabını vermiştir.

Eğitim ve öğretimde ise 2021-2022 döneminde birinci yarıyıl 6 Eylül 2021 Pazartesi günü başlayıp 21 Ocak 2022 Cuma günü sona erecektir. Bu dönem içerisinde okul öncesi eğitim ile ilkokul 1. sınıfa başlayacak öğrenciler için 31 Ağustos-3 Eylül 2021 tarihleri arasında uyum eğitimleri gerçekleştirilecektir.

Eğitim ve öğretim sürecinde sağlık önlemlerine uyularak yüz yüze eğitim devam edecek. Eğitim öğretim sürecinde başarılar dilerim. Eğer başka sorularınız varsa sormaktan çekinmeyin.

Geri