- Konu Yazar
Okullar haftada kaç gün olacak?
Milli Eğitim Bakanlığınca, 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı tüm kademe ve tüm sınıf seviyelerinde, 6 Eylül Pazartesi günü Kovid-19 tedbirleri alınarak haftada 5 gün yüz yüze eğitim ile başlatılacak. 1-3 Eylül’de okul öncesi ve ilkokul 1. sınıf öğrencileri için okullarda uyum haftası düzenleniyor.6 Eylül okullara kaç gün gidilecek?
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “6 Eylül 2021 tarihi itibarıyla tüm kademelerde haftada 5 gün ve yüz yüze eğitime başlıyoruz. Hedefimiz, sağlık koşulları aksini gerektirmediği sürece salgın öncesinde olduğu gibi okullarımızda tam zamanlı yüz yüze eğitimi devam ettirmek” dedi.Milli Eğitim Bakanlığı’nın son açıklamalarına göre, tüm sınıflar haftada 5 gün tam zamanlı olarak okulda eğitim görecek. Ders saatleri azaltılmadan, ders başlama ve bitiş saatleri ile teneffüs saatleri salgın önlemlerine göre düzenlenerek eğitim sürdürülecek.
6 Eylül haftada kaç gün okula gidecek?
6 Eylül haftada kaç gün okula gidecek?Milli Eğitim Bakanı Özer, 6 Eylül’de tüm kademelerde haftada 5 gün ve yüz yüze eğitime başlanacağını belirterek, “Hedefimiz, sağlık koşulları aksini gerektirmediği sürece okullarımızda tam zamanlı yüz yüze eğitimi devam ettirmek.” ifadesini kullandı.
Sınıflarda kaç kişi olacak 6 Eylül?
Sınıflarda kaç kişi olacak 6 Eylül?Pandemi nedeniyle ara verilen yüz yüze eğitim 6 Eylül’de başlayacak. Vaka artışlarının yüksek olduğu bir dönemde 40 kişilik sınıflarda eğitim verileceğine dikkat çeken Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez, uyarılarda bulundu. Sönmez, “İki yıl önce nasılsa aynı şekilde eğitim ve öğretimi başlatıyorlar” dedi.
Sabahçı öğlenci olacak mı?
1-3 Eylül tarihleri arasında okul öncesi ve birinci sınıf öğrencilerimize yönelik uyum eğitimleri yapılacaktır. Bu da daha önce olduğu gibi kontenjanları ve imkanları olan okullarda öğrenciler tam gün okula gidecekler; imkanları olmayan okullarda ise öğrenciler zorunlu bir şekilde sabahçı öğlenci şeklinde gidecek.Yuz yüze eğitim kaç gün olacak?
Kıymetli öğretmenlerimiz, değerli velilerimiz ve sevgili öğrencilerimiz; inşallah, 6 Eylül 2021 tarihi itibarıyla tüm kademelerde haftada 5 gün ve yüz yüze eğitime başlıyoruz.Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 6 Eylül’de tüm kademelerde tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime başlanacağını belirtti. Buna göre 1-3 Eylül tarihleri arasında okul öncesi ve birinci sınıf öğrencilerine yönelik uyum eğitimi yapılacak.