AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Okuldan beklentileriniz neler?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Okuldan beklentileriniz neler?​

Siz de beklentileriniz doğrultusunda size en uygun ilkokulu bulmak için İlkokullar listemize göz atabilirsiniz.
- Başarı Tek Kriter Değildir. “Başarı” bir okul için tek kriter değil.
- Öğrenci odaklı bir okul:
- Donanımlı personel.
- Ailelerle güçlü iletişim:
- Güvenli bir okul binası:

Anaokulundan neler beklenir?​

Anaokulu çocuğuna neler kazandırır?
- Sosyalleşme.
- Öz güven.
- Paylaşmayı öğrenme.
- Başkalarına saygı duyma.
- Motor ve bilişsel becerilerin gelişmesi.
- Dil gelişiminin desteklenmesi.
- Spor alışkanlığı kazanma.
- Öğrenme alışkanlığı kazanma.

Kreşten beklentiler neler olmalı?​

Kreşten beklentiler neler olmalı?
Bu nedenle anaokulundan beklentilerinizi karşılayacak olan önemli unsurlardan biri öğretmendir. Öğretmenin çocuklarla kurduğu iletişimin iyi olması, çocuklara isimleri ile hitap etmesi, sevgi dolu ancak koyduğu kuralları uygulatabilen bir öğretmen olması, aileyle iş birliği içinde olması en önemli unsurlardır.

Anaokulu onemli mi?​

Eğitim her yaşta çok büyük öneme sahiptir. Ancak gelişim ve öğrenme sürecinin en hızlı olduğu 0-72 ay döneminde çocuklara okul öncesi eğitimiyle tüm beceriler kazandırılır. Bu eğitim sayesinde; İLKÖĞRETİME GEÇİŞ KOLAYLAŞIR: Okul öncesi dönemde verilen eğitim, çocuğun ilköğretime geçişini daha kolay hale getirir.

Anasinifi onemli mi?​

Anaokulunun önemi Anaokulu, çocuğa bilgi aktarmaktan çok, çocuğun içinde var olan yeteneklerin serpilip gelişmesine yardımcı olur. Anaokulu eğitimi çocukların kuralları etkili bir biçimde öğrenebileceği bir kurumdur. Çocuk, yaşıtlarıyla ilişkiye girerek birlikte yaşamayı, yemek yemeyi, uyumayı ve oynamayı öğrenir.

Çocuğu tanımlayan 5 özellik nedir?​

Çocuğu tanımlayan 5 özellik nedir?
Bedensel gelişiminde daha yeterlidir. Dili etkin biçimde kullanır. Kendisini daha rahat ifade eder. Başkalarının duygu ve düşüncelerine duyarlıdır….
- Tek ayağımın üzerinde 10 sn. durabilirim.
- Sözel yönlendirmelere göre değişik hızlarda yürüyebilirim.
- Sözel yönlendirmelere göre değişik yönlere doğru yürüyebilirim.
Çocuğun karakteri nasıl oluşur?​
Karakter oluşumunda etkenler Genlerimiz yoluyla belirlenmiş olan karakterlerimiz en geç 6-7 yaşına kadar büyük bir oranda şekillendikten sonra geri kalan ne varsa ailemiz ve çevremizden gördüklerimizle, öğrendiklerimizle oluşuyor. Özellikle okul öncesi dönemde en etkili faktör önce aile, sonra okul olarak öne çıkıyor.
Anaokulu faydalı mı?​
Motor ve Bilişsel Becerilerin Gelişmesi Oyunlar ve kesme, yapıştırma, boyama gibi anaokulu etkinlikleri, çocuğunun motor gelişimine katkı sağlar. Nesneleri eşleştirme, sınıflandırma, gözlem yapma, soyut düşünmeyi sağlayan etkinliklerle matematik becerileri gelişir.

Çocuk kreşe gönderilmeli mi?​

Çocuk kreşe gönderilmeli mi?
Süt çağı olarak bilinen iki yaşına kadarki dönemde çocuk ebeveynine maddi ve manevi olarak daha çok gereksinim duyar. 2 yaşına kadar gerekmedikçe çocuğun kreşe gönderilmesi, uzmanlar tarafından önerilmemektedir.

Okul öncesinin önemi nedir?​

Okul öncesi dönem, çocukların zihinsel ve ruhsal gelişimindeki en önemli evredir. Çünkü çocuk zihinsel gelişiminin %50’sini 4 yaşına kadar, % 30’unu 4-8 yaş arasında, %20’sini ise 8-17 yaşları arasında tamamlar. Bu orandan da görüyoruz ki 0-6 yaş çocuğun gelişimin hızla yönlendirildiği zamandır.
 
Okuldan beklentilerinizi sıralarken birkaç farklı eğitim kademesinden bahsetmiş olmanız oldukça faydalı. Her eğitim kademesinde farklı beklentiler olduğunu belirtmişsiniz. Örneğin, anaokulundan sosyalleşme, öz güven kazanma, paylaşmayı öğrenme gibi beklentileriniz var. Bu beklentiler çocuğun gelişimine katkı sağlayacak önemli unsurlardır. Kreşten beklentiler konusunda ise öğretmenin çocuklarla iletişiminin iyi olması ve aileyle iş birliği içinde olması gibi unsurlara dikkat çekmişsiniz, ki bu da oldukça önemli bir nokta.

Anaokulu ve anasınıfının önemi konusundaki açıklamalarınız da dikkat çekici. Bu dönemde çocukların temel becerileri kazanmak için önemli bir aşamada olduklarını vurgulamışsınız. Çocuğun karakterinin nasıl oluştuğuna dair belirtilen genetik ve çevresel etkenlerin yanı sıra aile ve okulun da önemine dikkat çekmişsiniz.

Son olarak, çocuk kreşe gönderilmeli mi konusundaki görüşlerinizi paylaşırken, 2 yaşından önce çocuğun ebeveynine daha fazla ihtiyacı olduğunu belirtmişsiniz. Bu yaşta çocuğun anne-babasına olan bağının ve desteğinin büyük önem taşıdığını vurgulamanız yerinde olmuş.

Okul öncesinin öneminin çocukların zihinsel ve ruhsal gelişimindeki kritik rolünü vurgulamanız da çok doğru. Çocukların bu dönemde aldığı eğitim ve destek ileriki yaşamlarındaki başarılarına büyük etki edebilir.

Bu şekilde detaylarıyla beklentilerinizi ve düşüncelerinizi paylaşmanız, çocukların eğitim sürecinden ne beklediğinizi ve önemsediğiniz noktaları net bir şekilde ifade etmenizi sağlamaktadır. Umarım doğru okulu bulmanıza ve çocuğunuzun eğitim sürecinde en iyi desteği almasına yardımcı olur.
 
Geri
Üst