Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Okulda yemek yemek istemeyen cocuga ne yapmali?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
44.505
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Okulda yemek yemek istemeyen çocuğa ne yapmalı?​

Böyle bir durum yaşadığınızı düşünüyorsanız okulun yemek listesini ve her yemeğin pişirilmiş halinin bir fotoğrafını edinin. Aynı görüntüdeki yemekleri evde çocuğunuzu da dahil ettiğiniz aktivitelerle pişirin. Bu çocuğunuzun farklı görüntüdeki yiyeceklere karşı bakışını değiştirip zamanla rahatlamasına neden olacaktır.

Çocuk hangi yaştan sonra hala kendisi yemek yemiyorsa normal olmadığı kabul edilir?​

Çocuğun gelişimsel düzeyini dikkate alın 4 yaşındaki çocuklar, yardımsız yemek yiyebilirler. Tuvalet ihtiyaçlarını artık kendi başlarına giderebilirler.

Okul beslenmesi nasıl olur?​

Okul beslenmesi nasıl olur?
Çocukların sevdiği yiyeceklerle besin çeşitliği sağlanmalıdır. Fındık, ceviz, badem gibi kuruyemişler ve kuru kayısı, kuru incir, kuru üzüm gibi kuru meyveler hem okul başarısını olumlu etkileyeceği hem de enerji vereceği için her gün çocukların beslenme çantasında yer almalıdır.

2 yaşındaki kızım kendi yemek yemiyor ne yapmalıyım?​

2 yaşındaki kızım kendi yemek yemiyor ne yapmalıyım?
Çocuğunuzun yemeği oyun haline getirmesini ve televizyon karşısında yemek yemesini engelleyin. Unutmayın ki çocuğun kendi kendine yemek yeme alışkanlığı kazanmasındaki en önemli etken sizin göstereceğiniz “sabır”dır. Çocuğunuzun ağzını tutturamasa da yemeye devam etmesine ve döke saça yemesine izin verin.

Okulda zayıflamak için ne yemeliyiz?​

Okul yemekhanesinde yemiyorsanız, sandviç, tost, simit, döner dürüm, salata, ızgara çeşitlerini, miktarını hesaplayarak rahatça tüketebilirsiniz. Pizza, patates kızartması, hamburger, mantı, makarna, pide, gözleme gibi karbonhidrat ve yağ içeriği yüksek yiyecekleri haftada bir defadan fazla tüketmemeye çalışın.

Beslenme çantasına ne hazırlanır?​

Beslenme Çantası İçinde Ne Olmalı?
- Besin gruplarımız olan süt, ekmek tahıl, sebze meyve, yağ gruplarına dikkat etmeliyiz.
- Sütün kakaolu veya meyveli değil, sade olmasına özen göstermeliyiz.
- Çocuğu abur cubur ya da sağlıksız beslenmeye özendirecek çikolata gibi yiyecek bulundurmamalıyız.
 
Çocuğunuzun okulda yemek yemek istememesi durumunda ne yapabileceğinize dair önerileri içeren başlıklara cevaplar verilmiş. Öncelikle, çocuğunuza farklı görüntüdeki yiyeceklere olan bakış açısını değiştirmek için okul yemek listesini ve pişirilmiş halinin fotoğraflarını edinerek benzer yemekleri evde hazırlayabilirsiniz. Bu şekilde çocuğunuzun yemekleri daha çekici bulmasını sağlayabilirsiniz.

Çocuğunuzun hangi yaşından itibaren kendi yemek yememesinin normal olup olmadığı konusunda ise genel olarak 4 yaşındaki çocukların yardımsız yemek yiyebildiği ve tuvalet ihtiyaçlarını kendi başlarına giderebildikleri belirtilmiş. Çocuğun gelişimsel düzeyi dikkate alınarak bu konuda bir değerlendirme yapılabilir.

Okul beslenmesi konusunda çocukların sevdiği yiyeceklerle besin çeşitliliği sağlanmasının önemli olduğu vurgulanmış. Beslenme çantalarında ise fındık, ceviz gibi kuruyemişler, kuru meyveler gibi enerji verici besinlerin her gün bulundurulması önerilmiş.

2 yaşındaki kızınızın kendi yemek yememesi durumunda sabrınızı koruyarak ona yemeği oyun haline getirmesini teşvik etmenin ve televizyon karşısında yemek yemesini engellemenin önemli olduğu belirtilmiş. Çocuğun kendi kendine yemek yeme alışkanlığı kazanmasına izin vererek ve ona sabırla destek olarak bu süreci kolaylaştırabilirsiniz.

Okulda zayıflamak için ne yemek gerektiğine dair önerilerde ise sandviç, tost, salata gibi sağlıklı seçeneklerin tercih edilmesi ve karbonhidrat ve yağ içeriği yüksek yiyeceklerin haftada bir defadan fazla tüketilmemesinin önemli olduğu vurgulanmış.

Beslenme çantasına hazırlanırken ise süt, ekmek tahıl, sebze meyve, yağ gruplarının dengeli şekilde yer alması gerektiği belirtilmiş. Abur cubur ve sağlıksız beslenmeye özendirecek yiyeceklerin çocuğun beslenme çantasında bulundurulmaması da önemli bir nokta olarak vurgulanmış.
 
Geri
Üst