- Konu Yazar
- #1
Okulda yemek yemek istemeyen çocuğa ne yapmalı?
Böyle bir durum yaşadığınızı düşünüyorsanız okulun yemek listesini ve her yemeğin pişirilmiş halinin bir fotoğrafını edinin. Aynı görüntüdeki yemekleri evde çocuğunuzu da dahil ettiğiniz aktivitelerle pişirin. Bu çocuğunuzun farklı görüntüdeki yiyeceklere karşı bakışını değiştirip zamanla rahatlamasına neden olacaktır.Çocuk hangi yaştan sonra hala kendisi yemek yemiyorsa normal olmadığı kabul edilir?
Çocuğun gelişimsel düzeyini dikkate alın 4 yaşındaki çocuklar, yardımsız yemek yiyebilirler. Tuvalet ihtiyaçlarını artık kendi başlarına giderebilirler.Okul beslenmesi nasıl olur?
Okul beslenmesi nasıl olur?Çocukların sevdiği yiyeceklerle besin çeşitliği sağlanmalıdır. Fındık, ceviz, badem gibi kuruyemişler ve kuru kayısı, kuru incir, kuru üzüm gibi kuru meyveler hem okul başarısını olumlu etkileyeceği hem de enerji vereceği için her gün çocukların beslenme çantasında yer almalıdır.
2 yaşındaki kızım kendi yemek yemiyor ne yapmalıyım?
2 yaşındaki kızım kendi yemek yemiyor ne yapmalıyım?Çocuğunuzun yemeği oyun haline getirmesini ve televizyon karşısında yemek yemesini engelleyin. Unutmayın ki çocuğun kendi kendine yemek yeme alışkanlığı kazanmasındaki en önemli etken sizin göstereceğiniz “sabır”dır. Çocuğunuzun ağzını tutturamasa da yemeye devam etmesine ve döke saça yemesine izin verin.
Okulda zayıflamak için ne yemeliyiz?
Okul yemekhanesinde yemiyorsanız, sandviç, tost, simit, döner dürüm, salata, ızgara çeşitlerini, miktarını hesaplayarak rahatça tüketebilirsiniz. Pizza, patates kızartması, hamburger, mantı, makarna, pide, gözleme gibi karbonhidrat ve yağ içeriği yüksek yiyecekleri haftada bir defadan fazla tüketmemeye çalışın.Beslenme çantasına ne hazırlanır?
Beslenme Çantası İçinde Ne Olmalı?- Besin gruplarımız olan süt, ekmek tahıl, sebze meyve, yağ gruplarına dikkat etmeliyiz.
- Sütün kakaolu veya meyveli değil, sade olmasına özen göstermeliyiz.
- Çocuğu abur cubur ya da sağlıksız beslenmeye özendirecek çikolata gibi yiyecek bulundurmamalıyız.