AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Okulda olumlu davranislar nelerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Okulda olumlu davranışlar nelerdir?​

OLUMLU DAVRANIŞLAR | NASIL ETKİLENİRİZ?
Arkadaşlarıma karşı saygılı olurum | Onlar da bana karşı saygılıdır
Güler yüzlü biriyimdir | İnsanlar yanımda sıkılmazlar
Derslerime planlı olarak çalışırım | Derslerimde başarılı olurum
Eşyalarımı dikkatli kullanırım | Eşyalarım hemen eskimez.

Çocuklardaki olumlu davranışlar nelerdir?​

Çocuklardaki olumlu davranışlar nelerdir?
Prososyal davranışlar arasında yardım etme, paylaşma, teselli etme, işbirliği yapma gibi davranışlar yer alır (Uzmen ve Mağden, 2002). Prososyal davranışlar arasında “özgecilik” herhangi bir ödül beklentisi olmaksızın diğerlerine yardım etmek amacıyla ortaya konan davranışlardır.

Güzel davranışlar nelerdir?​

Güzel davranışlar nelerdir?
Allah’ın hoş görüp emir ve tavsiye ettiği, insanın ve toplumun yararına olan davranışlara “güzel davranış” deriz.
- Temizliğe dikkat etmek,
- Allah’ın emrettiği ibadetleri yerine getirmek,
- Doğru konuşmak,
- Küfür etmemek,
- İnsanlara yardımda bulunmak,
- Cömert olmak,
- Hoşgörülü olmak,
- Allaha ve Peygamberine saygı (itaat)

Olumlu davranış nasıl kazandırılır?​

- Peki, Olumlu Davranışlar Nasıl Kazandırılır?
- İşbirliği Yaratmak İçin Yeni Beceriler Geliştirmeli.
- Net Olabilmek.
- Olumlu Dil Kullanabilmek.
- İsteyin ama emretmeyin.
- Uzun Açıklamalardan Kaçının:
- Tutarlı Olabilmek.

Örnek Davranışlar Nelerdir?​

Örnek Davranışlar Nelerdir?
Çocukların sosyal yaşamlarındaki mutluluğu için öğretilmesi gereken doğru davranışlar.
- Saygılı olmak.
- Hoşgörülü olmak.
- Doğaya duyarlı olmak.
- Hobisi sahibi olmak.
- Görev ve sorumluluk bilinci olmak.
- Şüpheci ve araştırmacı olmak.
- Bilimsel düşünce şeklini bilmek.
- Toplum kurallarına uymak.

Tutum türleri nelerdir?​

Tutum türleri nelerdir?
Tutumlar; bilişsel, duygusal ve davranışsal olmak üzere üç türden oluşmaktadır. Bu üç tutumun da birbirleri ile ilişki içerisinde olduğunu söylemek mümkündür.

Okulda olumlu davranışlar sergilemek ve çocuklara örnek olmak gerçekten önemlidir. Olumlu davranışlar saygı, işbirliği, paylaşma gibi değerleri içerebilir. Başkalarına karşı saygılı olmak, güler yüzlü ve yardımsever olmak sosyal ilişkileri olumlu yönde etkileyebilir. Aynı zamanda planlı bir şekilde çalışmak, dikkatli ve tutarlı olmak da başarılı bir öğrenci olmanın anahtarı olabilir.

Çocuklardaki olumlu davranışlar arasında yardım etme, paylaşma, teselli etme ve işbirliği yapma gibi prososyal davranışlar ön plana çıkar. Özgecilik, beklenti olmaksızın diğerlerine yardım etmeyi içeren olumlu bir davranış biçimidir.

Güzel davranışlar ise Allah'ın hoş görüp emir ve tavsiye ettiği, insanın ve toplumun yararına olan davranışları temsil eder. Temizlik, ibadetler, doğru konuşma, yardım etme, hoşgörü, cömertlik gibi değerleri içeren güzel davranışlar toplumda olumlu bir etki yaratabilir.

Olumlu davranışların kazandırılması için işbirliği yaratmak, net olmak, olumlu dil kullanmak, istemek ancak emir vermemek, tutarlı olmak gibi yöntemler önemli rol oynar. Aynı zamanda çocuklara saygılı olmayı, hoşgörülü olmayı, doğaya duyarlı olmayı, hobiler edinmeyi, görev ve sorumluluk bilincini, araştırmacı olmayı ve toplum kurallarına uymayı öğretmek de olumlu tutumları geliştirebilir.

Tutumlar bilişsel, duygusal ve davranışsal olmak üzere üç türde oluşur. Bu tutumlar arasındaki denge, bireyin genel davranışlarını şekillendirir ve sosyal ilişkilerini etkiler. Dolayısıyla olumlu davranışlar sergilemek ve doğru tutumları öğrenmek hayatımızın her alanında önemli bir yere sahiptir.

Geri