AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Okulda ne giymek yasak 2021?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye

Okulda ne giymek yasak 2021?​

Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı okullarda, öğrenciler, okul, sınıf ve şubelerde tek tip kıyafet giymeye zorlanamayacak. Öğrenciler vücut hatlarını belli eden şort, tayt gibi kıyafetler ile diz üstü etek, derin yırtmaçlı etek, kısa pantolon, kolsuz tişört ve kolsuz gömlek giyemeyecek.

2021 Okul kıyafetleri serbest mi?​

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okullarda kıyafet serbestliğini okulların tercihine bırakmıştı. Bu karar 2021-2022 eğitim öğretim yılında da geçerli olacak. Böylece her okul kıyafet yönetmeliğini yönetim kurulu kararı ile belirleyecek. Okullarda kıyafet serbestliği bu yıl da devam ediyor.
Okul üniformaları neden giyilmeli?​
Okul kıyafetleri aynı olan öğrenciler kıyafet kıyaslaması yapmaz ve derse daha fazla ilgi gösterebilirler. Ayrıca okul formaları sayesinde öğrencilerin okul dışından gelebilecek herhangi bir güvenlik problemi karşısında okul formaları sayesinde ayrılabilmektedir.

Okulda ne giyilir?​

Okulda ne giyilir?
okulda “havalı” olmak için
- Formanızı kemer ile kullanın.
- Saat takın.
- Eskimiş bir deri sırt çantası kullanın.
- Allah aşkına saçlarınızı gözünüzün önünden çekin ve doğal olun.
- Renk uyumu kuyusuna düşmeyin ve uyumsuzluğu mottonuz bilin.
- Pırıltıdan kaçın.
- Kat kat giyinin.
- Kaşkol yerine boğazlı kazakları tercih edin.

Lisede şapka takmak yasak mı?​

Lisede şapka takmak yasak mı?
yer aldığı fular, bere, şapka, çanta ve benzeri materyalleri kullanamaz; saç boyama, vücuda dövme ve makyaj yapamaz, pirsing takamaz, bıyık ve sakal bırakamaz, e) (Değişik: 22/9/2014-2014/6813 K.) Okul öncesi eğitim kurumlarında ve ilkokullarda okul içinde baş açık bulunur.

Öğretmen kot pantolon giyebilir mi?​

Yönetmelikte kadınların kot giymesi yasaklanırken erkekler için böyle bir madde bulunmuyor.

Okullarda serbest kıyafet olacak mı?​

MADDE 3 – (1) 4 üncü maddede yer alan sınırlamalar dışında okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde kılık ve kıyafet serbesttir. (2) (Değişik: 8/7/2013-2013/5125 K.) Öğrenciler, okul, sınıf ve şubelerde tek tip kıyafet giymeye zorlanamaz.
Okulda şapka takmak yasak mi?​

Lisede Yüzük takmak yasak mı?​

Lisede Yüzük takmak yasak mı?
MADDE 4 – (1) Öğrenciler; a) Öğrenim gördükleri okulun arması ve rozeti dışında nişan, arma, sembol, rozet ve benzeri takılar takamaz, b) İnsan sağlığını olumsuz yönde etkileyen ve mevsim şartlarına uygun olmayan kıyafetler giyemez, c) Yırtık veya delikli kıyafetler ile şeffaf kıyafetler giyemez, ç) Vücut hatlarını …

Devlet memuru kot pantolon giyebilir mi?​

Devlet memuru kot pantolon giyebilir mi?
Kolsuz ve çok açık yakalı gömlek, bluz veya elbise ile strech, kot ve benzeri pantolonlar giyilmez. Etek boyu dizden yukarı ve yırtmaçlı olamaz. Terlik tipi (sandalet) ayakkabı giyilmez.

2021 Okullarda forma zorunlu mu?​

Yönetmelikte belirlenen sınırlamalar dışında okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde kılık ve kıyafet serbest olacak. Öğrenciler, okul, sınıf ve şubelerde tek tip kıyafet giymeye zorlanamayacak.

Merhaba! Okulda giyim kurallarıyla ilgili detaylı bilgileri paylaştığınız için teşekkür ederim. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yönetmeliğine göre, öğrenciler vücut hatlarını belli eden şort, tayt gibi kıyafetler ile diz üstü etek, derin yırtmaçlı etek, kısa pantolon, kolsuz tişört ve kolsuz gömlek giyemeyecek. Bunun yanı sıra kılık ve kıyafet serbestliği okulların tercihine bırakılmış olup, her okul kendi kıyafet yönetmeliğini belirleyebilir.

Okulda "havalı" olmak isteyen öğrenciler için bazı öneriler paylaşılmış. Örneğin, formanızı kemerle kullanabilir, saat takabilir, deri sırt çantası tercih edebilir, saçlarınızı doğal tutabilir, renk uyumuna dikkat edebilir, pırıltılardan kaçınabilir ve kat kat giyinebilirsiniz.

Lisede şapka takmak konusunda belirli yasaklar bulunmaktadır. Örneğin, fular, bere, şapka gibi materyaller kullanılamazken, saç boyama, dövme, makyaj ve pirsing de yasaklanmıştır. Ayrıca, öğretmenlerin kot pantolon giyip giyemeyeceği konusu da yönetmelikte kadınlar için yasaklanmışken erkekler için böyle bir kısıtlama bulunmamaktadır.

Okullarda serbest kıyafet konusunda ise belirli sınırlamalar dışında okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde kılık ve kıyafetin serbest olduğu belirtilmiştir. Öğrenciler tek tip kıyafet giymeye zorlanamazlar. Ayrıca, öğrenim gören okulun arması ve rozeti dışında takılar takılamaz, sağlığa zarar verebilecek kıyafetler giyilemez ve vücut hatlarını belli eden kıyafetler kullanılamaz.

Son olarak, devlet memurlarının giyim kurallarına ilişkin bilgi verilmiş. Devlet memurları kolsuz ve çok açık yakalı üst giysiler ile strech, kot gibi pantolonlar giyemezler. Ayrıca etek boyu dizden yukarı olamaz ve yırtmaçlı olamaz. Terlik tipi (sandalet) ayakkabılar da giyilmemelidir.

2013 yılında yapılan düzenlemeyle, okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde kılık ve kıyafetin serbest olacağı belirtilmiştir. Öğrenciler tek tip kıyafet giymeye zorlanmayacaktır. Umarım verdiğim bilgiler faydalı olmuştur. Başka sorularınız varsa sormaktan çekinmeyin!

Geri