AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Okulda dusup bir yerimiz yaralanirsa ne yapmaliyiz?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Okulda düşüp bir yerimiz yaralanırsa ne yapmalıyız?​

Böyle bir durumda hemen bandaj sarmamak, kanı durdurmaya çalışmamak gerekiyor. Öncelikli olarak parmakla veya büyük yaralarda yumrukla kanama noktasına basınç uygulanmalıdır. Yaranın üzerinde gövdeye yakın tarafta yer alan arter/damar köküne basınç yapılmalı ve kirlenmiş yara temiz su ile temizlenmelidir.

Okulda ilk yardımı kim yapar?​

İlk yardım temel sağlık bilgilerinden oluşan ve hayat kurtarma amacıyla yapılan bir tıbbi müdahale olarak ilk yardım bilgisine sahip kişiler tarafından yapılmalıdır. İlk yardım uygulamasını ilk yardım bilgisine sahip kişiler yapabilir. Bunun için okullarda ilk yardım bilgisi öğretilmektedir.
Okul ve yakın çevresinin güvenliği nasıl sağlanıyor?
Yetkisiz ve suç riski olan kişilerin girişine ve okul çevresinde bulunmalarına engel olunmalı. Veliler, okul çevresindeki şüpheli durumları okul yöneticilerine bildirmeli. Okul yöneticileri kolluk birimleriyle okul yolu ve çevresindeki riskleri minimize edecek bir işbirliği mekanizması oluşturmalı.
Okuldaki kazaları nasıl önlenir?
Okul kazaları nasıl önlenebilir?
- Çocukların okul kazaları, üzerinde durulması gereken önemli konulardan biri.
- Öğretmenler ve okul çalışanları ilk yardım kurslarına gitmeli.
- Okullardaki ecza dolabında bulunması gerekenler.
- Okullardaki tatbikatlar düzenli olarak yapılmalı
- Her öğrencinin yanında sağlık karnesi bulunmalı

Erken çocukluk eğitim kurumlarında en çok görülen kazalar nelerdir?​

Çünkü boğulma, elektrik çarpması, zehirlenme ve yanık gibi kazalar, en çok çocukluk döneminde görülüyor. Dr. Osman Ayataç’ın ilk yardım önerilerini her anne baba dikkate almalı. Çünkü unutmayalım ki, ilk yardım hayat kurtarıyor.

Okulda karşılaşılabilecek bir bayılma halinde olayda ilkyardımda neler yapılabilir?​

Bayılıp yere düşen kişi hemen yerden kaldırılmamalı, düz sırt üstü yatırılmalı, eğer kusma varsa sol yanına yatırılarak kusmuğun akciğerlerine kaçmasına engel olmalıyız. Tansiyonun düşmesine bağlı bir baygınlıksa yatar pozisyondayken ayaklarını yukarı kaldırmak ve bir süre o şekilde tutmak gerekir.
Okulda kazaları önlemek için ne gibi tedbirler alınır?
Okul kazaları nasıl önlenebilir?
Ilk yardımı kim yapmalı?
Kimler İlk Yardım Yapabilir? İlk Yardım Yönetmeliği’ne göre; hayat kurtarmak isteyen en az ilkokul mezunu ve her 18 yaşını doldurmuş birey ilk yardım eğitimine katılabilir.

Ilkyardım kim tarafından yapılmalıdır?​

İlkyardım tanımında belirtilen amaç doğrultusunda hasta veya yaralıya tıbbi araç gereç aranmaksızın mevcut araç gereçlerle, ilaçsız uygulamaları yapan eğitim almış kişi ya da kişilerdir.