AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Okulda ders disinda yapilan faaliyetler neden onemlidir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Okulda ders dışında yapılan faaliyetler neden önemlidir?​

Ders dışı etkinlikler, toplumsal yaşam için son derece önemli becerilerin ve yeterliklerin gelişmesine olanak sağlamakla birlikte, özsaygı, özdenetim gibi olumlu psikolojik etkilerle öğrencilerin kendilerini gerçekleştirebilmelerine yardımcı olmaktadır (Akar ve Nayir, 2015).

Minor etkinlik nedir?​

Katılımcı sayısının nispeten az olduğu ve kırsal/kültürel turistik bölgelerde gerçekleşen etkinliklere minör etkinlikler adı verilir.
Ders dışı etkinliklerin amacı nedir?
Ders dışı etkinliklerinin amaçları: Kişinin bedensel ve güç uyumluluğunu geliştirmek. Temel bilgileri uygulama fırsatı sağlamak. Kişinin ilgi ve tutumlarını keşfetmek.
Okul dışı sosyal bilgiler etkinliklerinin faydaları nelerdir?
Sosyal bilgiler dersinde ders içinde kullanılacak ders dışı etkinlikler öğrencilerde topluma ilişkin anlayış geliştirmek,soyut kavramları anlamalarına yardımcı olmak,deneyimleri karşılaştırmalarını sağlamak ve öğrencilerin sorumluluk duygularını geliştirmelerine olanak sağlamak amacıyla kullanılmalıdır.

Etkinlik nedir etkinlik türleri?​

Etkinlik Çeşitleri; Türkçe, Sanat, Drama, Müzik, Hareket, Oyun, Fen, Matematik, Okuma Yazmaya Hazırlık ve Alan Gezileri şeklindedir. Küçük grup etkinliği, çocukların yaş, gelişim özelliği, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda gruplara ayrılarak farklı çalışmalar yaptıkları etkinliklerdir.

Terapi Rekreasyonunda kullanılabilecek etkinlikler nelerdir?​

Bunlar; sanat ve el sanatları, hayvanlar, sportif aktiviteler, oyunlar, dans ve hareketleri, drama, müzik, ve topluluk gezintileri. Terapist, bu yoldan hasta ya da sıkıntılı bireylerin fiziksel, mental ve duygusal iyilik halini koruma ve iyileştirmeyi amaçlar.

Ders dışı faaliyetler ne anlama gelir?
DERS DIŞI ETKİNLİKLER. Derslerin dışında düzenlenen sınıflar arası yarışmaları, okul takımlarının haftalık çalışmaları, izcilik faaliyetlerini, beden eğitimi faaliyet alanı içerisine her türlü hazırlık ve halk oyunları çalışmalarını kapsayan etkinliklerdir.
Ikili eğitim sistemi ne demek?
“İkili eğitime geçmek demek mevcut okul sayılarını ve sınıf sayılarını azaltmak anlamına gelir. Yani bir grup öğrenci sabah, bir grup öğrenci öğlen gelir. Hatta ders süreleri 30 dakikaya seçilebilir. Tenefüs süreleri buna göre ayarlanabilir.

1 eğitim programını oluşturan temel öğelerde bulunması gereken özellikler nelerdir?​

Ancak bir programı oluşturan temel öğeler dört tanedir. Bunlar; 1-Kazanım/ amaç/ hedefler 2-İçerik 3-Öğrenme-öğretme süreci 4-Ölçme ve değerlendirme boyutlarıdır.

Ikili öğretim mi tam öğretim mi?​

Tam gün eğitim yapan okullarda teneffüs sürelerinin uzun olması ve öğlen tatilinin bulunmasından dolayı ikili öğretime göre hem öğrencilerin hem de öğretmenlerin dinlenme zamanı daha fazladır. Tam gün eğitim, pedagojik olarak çocuk açısından çok faydalıdır. Çünkü ikili eğitim bir ‘kapkaç, bankamatik’ eğitimdir.
Ikili eğitim sistemi olacak mı?
Vaka kaynaklı 198 derslikte eğitime ara verildiğini açıklayan Bakan Özer, problem olan okulların kapanmayacağını ancak ikili eğitime geçilebileceğini açıkladı. Peki ikili eğitim nedir, nasıl olur? 2021-2022 eğitim öğretim yılı 6 Eylül itibarıyla yüz yüze olacak şekilde başladı.
Okul dışı öğrenme ortamlarının özellikleri nelerdir?
Eğitim ve öğretim faaliyetlerinin gerçekleştirilebileceği; müzeler, bilim merkezleri, sanat merkezleri, tarihi ve kültürel mekanlar, kütüphaneler, doğal sit alanları ve ören yerleri, teknoparklar, ziyarete açık endüstriyel kuruluşlar, Okul Dışı Öğrenme Ortamlarıdır.

Okul dışı öğrenme ortamı ne demek?​

Okul dışı öğrenme de sosyokültürel alan içerisinde belirli bir programa dayandırılmayan, bireyin kendi kararları ve çabalarıyla gerçekleşen öğrenme yaşantılarını ifade etmektedir.

Kültürel etkinliklerin faydaları nelerdir?​

Öğretici, hatırlatıcı işlevi bulunmasından dolayı insanlar kültürleri ile ilgili bilmedikleri hususları öğrenme fırsatı bulur, yeni bilgiler öğrenirler. Yaşadıkları toplumun kültürel değerlerini de net bir şekilde anlayarak hayata geçirirler. Bakıldığı zaman kültür etkinliklerinin pek çok faydası olduğu görülmektedir.
 
Geri
Üst