Okulda bir arkadasimiz yaralandigini neler yapmaliyiz?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
141.246
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Okulda bir arkadaşımız yaralandığını neler yapmalıyız?​

Not: Eğer okulumuzda ya da dışarıda ve evimizde birileri yaralanmış ise, onları kesinlikle hareket ettirmemeliyiz. Böyle durumlarda önce okulda öğretmenlerimiz ve evde ise büyüklerimize haber vermeliyiz. İkinci olarak ise özellikle dışarıda mutlaka yukarıda verdiğimiz acil numaraları aramamız gerekir.

Acil durumlarda ilk olarak ne yapmalıyız?​

Sakin olun ve hasta/yaralı kişiyi yardımın geldiğine dair güven verin. Kişinin olabildiğince rahatlamasını sağlayın. Eğer yapabileceğinize inanıyorsanız yaralı kişiye ilk yardım uygulayın. Ancak tehlikede değilse hastayı/yaralıyı tehlikeye atacak şekilde hareket ettirmemeye dikkat edin.
Yangın anında bina ve tesislerin en kısa zamanda tahliyesini hangi ekip sağlar?
Kurtarma ekibi, yangın, patlama, kimyasal sızıntı gibi işyerini, işçileri ve çevreyi tehdit eden olaylarda bina ve tesislerin en kısa zamanda tahliyesini sağlayan, mahsur kalanlar ile üzerinde “Yangında İlk Kurtarılacak” etiketi bulunan eşyayı öncelik sırasına göre kurtaran, Yangın Söndürme ve Kurtarma Ekip Şefi …
Bir yerimiz yandığında ne yapmalı?
Yanığa ne iyi gelir?
- Buzlu olmayan soğuk su. Küçük bir yanık yaşadığınızda yapmanız gereken ilk şey, yaklaşık 20 dakika boyunca yanık alanın üzerine serin su uygulamaktır.
- Serin kompresler.
- Antibiyotikli merhemler.
- Aloe vera.
- Bal.
- Güneşe maruz kalımı azaltmak.
- Kabarcıklara dokunmamak.
- Hafif bir ağrı kesici almak.

Kazayı hangi kişilere haber vermeliyiz?​

Ambulans (112): Yaşanabilecek kazalar, yaralanmalar, boğulma, kalp krizi ya da yanma gibi olaylarda mutlaka 112 numaralı telefonu aramalıyız. Nerede olursak olalım hızlı şekilde ambulans gelerek sağlık ekibi müdahale eder.

Acil durum ekibinde kimler var?​

MADDE 11 – (1) İşveren; işyerlerinde aşağıda yer alan acil durum ekiplerini oluşturur: a) Söndürme ekibi. b) Kurtarma ekibi. c) Koruma ekibi.
Yangını gören kişi ilk ne yapmalı?
Yangını ilk gören çalışan veya vatandaş yangını uyarı butonları ve sair yollarla ihbar ve alarm vermesi gerekir. Sonra en yakın uygun söndürme cihazı ile söndürme çalışması yapması gerekir. Sıvı ve gaz yangınları hariç genelde yangının başlangıcındaki ilk bir dakikada sivil imkanlarla yangına müdahale edilebilmektedir.
Afatın numarası nedir?
Bakanlığımız, acil durumlarda 110 Yangın İhbar, 112 Sıhhi İmdat, 155 Polis İmdat, 156 Jandarma İmdat, 122 Alo AFAD, 177 Orman Yangın İhbar ve 158 Sahil Güvenlik numaralarının aranması yerine bu numaraları tek çatı altında 112’de birleştirmişti.
 
Geri
Üst