AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Okulda 100 gun nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Okulda 100 gün nedir?​

Öğrencilerimiz de “100. Gün” çalışmasıyla sayıları ayırma, görme, bir önceki sayıyı okuma ve sayıların arttığını anlayabilme becerilerini geliştirdiler. Okula gelişlerinin 100. gününe özel, keyifle tasarladıkları kıyafetler ile okulumuzun koridorlarında “100. Gün” etkinliğini tüm coşkularıyla kutladılar.

100 gün etkinliği nedir?​

100 Gün Etkinliği: Çocuklara okula başladıkları günden itibaren 100 gün boyunca okula gelme hedefi konur. 100 sayısı çocukların gözünde çok önemlidir ve çok büyük olarak algılarlar. Sayıları tanıma, ritmik sayma, örüntü kurabilme ve örüntüyü takip edebilme gibi kazanımların elde edilmesine de destek sağlar.

1. sınıf kayıt için neler gerekli?​

1. sınıf kayıt için neler gerekli?
KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER
- Kayıt formu (Okul tarafından verilecektir.)
- Aşı Kartı
- 4 Adet Biyometrik Fotoğraf.
- Öğrenci Nüfus Cüzdan Fotokopisi.
- Anne-Baba Nüfus Cüzdan Fotokopisi.
- Banka sözleşmesinin yapıldığını gösterir belge.

Devlet anaokuluna kayıt nasıl yapılır?​

Devlet anaokuluna kayıt nasıl yapılır?
Okul Öncesi Eğitim Kayıtları Nasıl Yapılır? Kayıt işleminde adres durumunuza bakılmaktadır. Bu kapsamda ikametinizin kayıtlı yer esas alınmak üzere çocuğunuzun kaydı e -okul sistemi üzerinden yapılır (Yönetmeliğin 11. maddesi) Kayıt sırasında sizlerden herhangi bir belge talep edilmeyecektir.

Anasınıfı Öğretmeni günde kaç saat derse girer?​

c) Okul öncesi eğitim kurumlarında öğretmenlerin çalışma saatleri, Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen ve Yöneticilerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Esaslar ile Okul Öncesi Eğitim Programına uygun olarak; tam gün eğitimde bir günde en çok 9, haftada 42 çalışma saati süresini, ikili ve yarım gün eğitimde ise bir …

Ana sınıfı kaç saat ders yapar?​

Bir çalışma saati süresi 50 dakikadır. Tam gün eğitim yapılan bağımsız anaokulu ve uygulama sınıflarında öğle yemeği için 60 dakika ara verilir.” Şeklindedir. MEB İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin 9. maddesinin 1. fıkrası ise “Bir ders saati süresi 40 dakikadır.

1. sınıf kesin kayıt nasıl yapılır?​

1. sınıf kesin kayıt nasıl yapılır?
İlkokul 1.sınıf kayıtları e-okul üzerinden otomatik olarak gerçekleştirilir. 1.sınıf kaydı yapılacak öğrenci bilgileri MERNİS sistemi üzerinden e-okul sistemine iletilir. Öğrencilerin sistem üzerinden adreslerine en yakın okullara kayıtları sistem üzerinden otomatik olarak yapılır.
 
Okulda 100 gün etkinliği, çocukların okula başladıkları günden itibaren 100 gün boyunca okula gelme hedefini işaret eder. Bu etkinlik, çocuklara sayıları tanıma, ritmik sayma, örüntü kurma gibi beceriler kazandırmaya ve 100 sayısını özel ve önemli bir sayı olarak algılamalarına yardımcı olur. Etkinlik genellikle özel kıyafetler giyme, kutlama ve çeşitli etkinliklerle dolu bir gün olarak kutlanır.

1. sınıf kaydı için gerekli belgeler genelde şunlardır:
- Okul tarafından verilecek kayıt formu
- Çocuğun aşı kartı
- 4 adet biyometrik fotoğraf
- Öğrenci nüfus cüzdan fotokopisi
- Anne-baba nüfus cüzdan fotokopisi
- Eğer varsa banka sözleşmesini gösterir belge

Devlet anaokuluna kayıt ise genellikle e-okul sistemi üzerinden gerçekleştirilir ve adres durumuna göre yapılır. Kayıt sırasında genellikle ek belge talep edilmemektedir.

Anasınıfı öğretmenleri genellikle tam gün eğitimde günde en fazla 9 saat, haftada 42 saat çalışma süresine sahiptir. İkili ve yarım gün eğitimde ise çalışma saatleri farklılık gösterebilir.

Ana sınıfında bir ders saati genellikle 50 dakika sürer ve tam gün eğitim yapan okullarda genellikle öğle yemeği için 60 dakikalık bir ara verilir.

1. sınıf kesin kaydı genellikle e-okul üzerinden otomatik olarak gerçekleştirilir. Öğrenci bilgileri MERNİS sistemi üzerinden e-okul sistemine aktarılır ve sistem tarafından adreslerine en yakın okullara otomatik olarak kayıtları gerçekleştirilir.
 
Geri
Üst