- Konu Yazar
Okula yapılan yardım vergiden düşer mi?
faaliyetlerini devam ettirebilmeleri için yapılan her türlü nakdi ve ayni bağış ve yardımların tamamı kurum kazancının tespitinde hasılattan gider olarak indirilebilmektedir.Özel okullar vergiden muaf mı?
Özel okullar vergiden muaf mı?5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu kapsamında yer alan okul öncesi eğitim, ilköğretim, özel eğitim ve orta öğretim özel okullarının işletilmesinden elde edilen kazançlar ilgili Bakanlığın görüşü alınmak suretiyle Maliye Bakanlığı’nın belirleyeceği usûller çerçevesinde beş hesap dönemi itibarıyla kurumlar …
Özel okullarda fatura kimin adına düzenlenir?
Özel okullarda fatura kimin adına düzenlenir?Bu nedenle faturanın düzenlenmesinde fatura bedelinin kimin tarafından ödendiği hususu önemli olmayıp, faturanın malı satın alan veya kendisine iş yapılan gerçek veya tüzel kişi adına düzenlenmesi gerekmektedir.
Ticari kazançlarda okul istisnası kaç yıl uygulanır?
Gelir ve Kurumlar Vergisi Kanunlarında yapılan düzenleme 1/1/2004 tarihinden geçerli olmak üzere yürürlüğe girmiş olduğundan, 1/1/2004 tarihinden itibaren faaliyete geçen okul ve rehabilitasyon merkezlerinin kazançları, faaliyete geçilen dönemden itibaren 5 vergilendirme döneminde gelir ve kurumlar vergisinden istisna …Fidan Bağışı gider yazılır mı?
Fidan Bağışı gider yazılır mı?Fidan bağışı ya da ağaçlandırma kampanyası çerçevesinde yapılan bağış ve yardımlar, vergi matrahının tespitinde tamamı indirim konusu yapılabilecek bağış ve yardımlar kapsamındadır.
Bağışlar Kkeg mi?
Bağışlar Kkeg mi?Bağış ise, kazancın sağlanmasıyla ilgisi bulunmayan, sosyal, dini ve vicdani sebeplerle yapılan bir gider türü olup, prensip olarak tüm bağış giderlerinin kanunen kabul edilmeyen gider (KKEG) olması gerekir.
Kimler gelir vergisi kimler kurumlar vergisi?
Kimler Kurumlar Vergisi öder?- Sermaye şirketleri (anonim, limited, sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketler)
- Kooperatifler.
- İktisadi kamu kuruluşları
- Dernek veya vakıflara ait iktisadi işletmeler (sendikalar dernek; cemaatler vakıf sayılır)
- İş ortaklıkları