Okula ne goturmek yasak?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Okula ne götürmek yasak?​

Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’nde değişikliğe gitti. Yeni yönetmelik, resmi gazetede yayımlandı. Yönetmeliğe göre, liselerde öğrenciler, eğitim ortamlarına başta cep telefonu olmak üzere görüntü ve ses kaydedici özelliğe sahip bilişim araçlarıyla gelemeyecek.
Okula kibrit götürmek yasak mı?
1- Çakı, bıçak gibi organlara zarar verici, kesici, yaralayıcı, öldürücü aletler; kibrit, çakmak, koku bombası vb. yanıcı, patlayıcı maddeler, 2- Alkol veya bağımlılık yapan maddeler, 3- Maddi değeri yüksek olan eşyalar, 4- Yasaklanmış yayınlar, müstehcen yayınlar ve bu nitelikte CD, disket vb. araçlar.
Okul aile Birliği Başkanı en fazla kaç yıl görev yapar?
Yönetim kurulunun görev süresi bir yıldır. Yönetim kurulu başkan ve üyeleri en fazla üç defa seçilebilir. Başkan ve yönetim kurulu üyeleri aynı anda birden fazla birlik yönetiminde görev alamazlar.

Okul aile Birliği üyeleri ücret alır mı?​

Okul aile birliği üyeleri ve seçilen başkan herhangi bir maaş veya ek ücret almamaktadır. Okul aile birliği öncelikle okul ile veli arasındaki kopukluğu gidermek amacıyla toplanır ve herhangi bir gelir kaygısı bulunmaz.
Okulda makyaj yapmak yasak mı?
Öğrenciler makyaj yapmayacak, bıyık ve sakal bırakamayacak. Bu yönetmelik hükümlerine aykırı hareket eden ortaokul öğrencilerine MEB İlköğretim Kurumları Yönetmeliği, lise öğrencilerine MEB Ortaöğretim Kurumları Ödül ve Disiplin Yönetmeliği hükümleri uygulanacak.
Okul aile Birliği gelirleri nelerdir?
a) Ayni, nakdî, şartlı/şartsız bağış ve yardımlar. Ayni yardım dediğimiz; eşya, giysi, araç gereç, kitap veya yiyecek-içecek v.s. b) Okulların bünyesindeki kantin ve benzeri yerlerin işlettirilmesi, gerektiğinde işletilmesinden elde edilen gelirler.
Makyaj: Tüm okullarda kız öğrencilerin makyaj yapmaları yasak. Ancak göz makyajı dışında allık, ruj, pudra gibi hafif makyaja karışılmıyor.

Geri