AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Okula hic gitmedim kredim kesilir mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Okula hiç gitmedim kredim kesilir mi?​

Madde 22- (Değişik 21-12-2002 tarih ve 24970 sayılı Resmi Gazete) Yürürlülükten Kaldırılmıştır. Madde 23- Kredi almakta olan öğrenci, öğretim kurumundan ayrıldığında veya herhangi bir nedenle çıkarıldığında, kredisi kesilir.
Mezun olamayan öğrencinin kredisi ne zaman kesilir?
KYK kredi ödemeleri, öğrencilerin normal öğrenim sürelerince yapılmaktadır. 2018-2019 öğretim yılı itibariyle normal öğrenim süresini tamamlayan öğrencilerin kredi ödemesi haziran ayı itibariyle sona erecektir.
KYK kredi borcu hangi durumlarda ertelenir?
Yüksek öğretim eğitimi süresince Kyk öğrenim ve katkı kredisi alan Öğrenciler üniversiteyi bitirdikten 2 yıl sonra başlayan kredi geri ödemesini, iş bulamadığı için 1 yıl erteleme yapıldıktan sonraki yıl hala iş bulamamışsa ödemelerini 1 yıl daha uzatma talep ettiklerinde kyk kredi ödemeleri ertelenecektir.

KYK kredi istediğin zaman iptal edilir mi?​

Hali hazırda burs ya da öğrenim kredisi alanların da bu haklarından vazgeçmeleri mümkün. Kredi ve Yurtlar Kurumundan burs/kredisi almakta olan öğrenciler www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden e-devlet şifresi ile Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu linkine ulaşarak burs/kredi iptal/ vazgeçti işlemini yapabilirler.
Okula gitmeyince KYK kredi kesilir mi?
Bir öğrencinin okulu bırakması sonucu KYK bursu kesilmektedir. Örneğin 2 dönem üst üste ders kaydı yaptırmayan öğrencinin 2. Dönem itibariyle Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) bursu kesilmektedir.
Okula gitmiyorum bursum kesilir mi?
O zaman yıl sonuna kadar devam edebilir. Ekim ayında yöksis kayıtlarına baktıklarına göre. Bir öğrencinin okulu bırakması sonucu kyk bursu kesilmektedir. Örneğin 2 dönem üst üste ders kaydı yaptırmayan öğrencinin 2. dönem itibarıyla kredi yurtlar kurumu (kyk) bursu kesilmektedir.

Mezun olan öğrencinin bursu ne zaman kesilir?​

KYK bursu adı altında her ay düzenli olarak 4 yıl boyunca verilen ücret bazı sebepler neticesinde kesilecektir. 2022 yılında aylık 850 TL olarak belirlendiği Kredi Yurtlar Kurumu bursu karşılıksız verilen bir burs olup kredi gibi mezun olunduktan 2 yıl sonra geri ödemesi başlamamaktadır.
Mezun öğrencileri KYK’da kalabilir mi?
e) Ara sınıfta yurtta kalmaya başlayan öğrenciler, okula kayıt tarihleri esas alınarak normal öğrenim süresi kadar barındırılır. f) Bir öğretim kurumundan mezun olan öğrenciler, ikinci bir öğretim kurumunda öğrenim görmeye başlayacakları takdirde yurda yerleşmek için yeniden müracaat ederler.
Öğrenim kredisi borcu hangi durumlarda silinir?
Öğrenim ve/veya katkı kredisinden borcu bulunanlardan; tam teşekküllü bir hastanenin sağlık kurulundan “hayatını çalışarak kazanamaz” ibaresi bulunan bir sağlık raporu alanlar ile kredi alırken veya aldıktan sonra vefat edenlerin borçları silinmektedir.

KYK kredi iptal edilir ne kadar ödenir?​

Kredi almaktan vazgeçen öğrenciler kredi borcunu, devam ettiği öğretim kurumunun normal öğrenim süresinin bitiminden iki yıl sonra başlamak üzere kredi aldığı kadar sürede ve aylık taksitler halinde ödemektedir.
Kredi alınca iptal edilir mi?
Kredi ve Yurtlar Kurumundan burs/kredisi almakta olan öğrenciler www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden e-devlet şifresi ile Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu linkine ulaşarak burs/kredi iptal/ vazgeçti işlemini yapabilirler.
Kyk öğrenim kredisi hangi durumlarda kesilir?
Sağlık sebebiyle öğretim kurumuna devam etmeme, Öğretim kurumunun kapatılması, Bakanlığımıza bağlı yurtlardan “yurttan süresiz çıkarma cezası” alınması, Kesin hükümle mahkûm olma hallerinde öğrencilerin kredisi kesilmektedir.

2021 Kyk bursu hangi durumlarda kesilir?​

Almakta olduğunuz bursun devam edebilmesi için not ortalamanızın ekim ayındaki YÖKSİS kayıtlarında 2.00 ve üzeri olması gerekmektedir. Bursun kesilmesinde yıl sonu ortalaması dikkate alınmaktadır. Not ortalaması 100’lük sistemde 53.33’ün altında olan öğrencilerin bursu kesilir.
Okulu bırakınca burs ne zaman kesilir?
Bir öğrencinin 4 yıl tamamladıktan sonra mezun olmadığı durumlarda, okulu 5 veya 6.yıla uzasa da 4. yıl sonunda bursu kesilmektedir. Yani bir öğrencinin alacağı burs süresi okulun normal süresi ile ilişkilidir. Bir tıp öğrencisi en fazla 60 ay burs alırken 4 yıllık okuyan bir mühendislik öğrencisi 48 ay almaktadır.

Geri