Okula gitmemek icin ne yapmaliyim?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
264.936
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Okula gitmemek için ne yapmalıyım?​

Nezle veya grip olmuş taklidi yap.
- Birkaç peçeteye burnunu sümkür ve onları yere veya komodinin/yatağının üzerine koy.
- Burnun tıkalıymış gibi sadece ağzından nefes al.
- Eğer onlarla aynı odada değilsen ve sana bir şey sorarlarsa konuşurken burnunu hafifçe tıka.
- Üzerine birkaç kat kıyafet giy.
Okulda durmak istemeyen çocuğa nasıl davranmalı?
Okula karşı direncin belirtilerini tanıyarak, sorun daha da kemikleşmeden önlem alın. Çocuğunuzla sık sık konuşarak okula gitmek ile ilgili hem olumlu hem de olumsuz duygu ve düşüncelerini dile getirmesine yardımcı olun.
Okul reddi ne demek?
Uzm. Dr. Fırat Hamidi, “Okul reddi; okul çağına gelmiş çocuklarda okula gitmek istememe, gitmemek için karşı koyma ile kendini gösteren fiziksel, duygusal, davranışsal birtakım bulguların eşlik ettiği bir durumdur. Okul zamanı geldiğinde çocuk okula gitmek istemediğini sözel olarak ya da davranışlarıyla ifade eder.

Okul fobisi için ne yapılabilir?​

Çocuk desteklenmeli, okula birlikte gidilmeli ve içeri girilmelidir. Orada onu beklemek ve buna belirli bir süre devam etmek çocuğun okul fobisini yenmesine yardımcı olur. Bu süreçte ebeveynin çocuğunu takdir etmeyi, okula gittiği için onu onurlandırarak ödüllendirmeyi ihmal etmemesi gerekir.
Çocuğunu okula göndermek istemeyen ne yapmalı?
Sağlık ya da benzeri bir sebeple çocuğunuzun okula kaydını ertelemek istiyorsanız ilkokul kayıt erteleme dilekçesi ya da okula kayıt yaptırmamak için dilekçe ile okul idaresine başvuru yapabilirsiniz.
Okula gitmeme cezası var mı?
Çocuğunu okula göndermeyen veliye, çocuğun okula devam etmediği her gün için 15 TL. idari para cezası kesilir. Bu cezaya rağmen çocuğunu okula göndermemeye devam eden ya da göndermeme nedenlerini okul yönetimine bildirmeyen veliye 500 TL. idari para cezası kesilir.
Milli Eğitim Bakanlığı, ‘8383 Mobil Bilgi Servisi’ kurdu. Sistemle resmi ve özel okullardaki öğrencilerin e-okul sistemine girilen devamsızlık, sınav tarihleri, sınav sonuçları, karne notları, diploma notu, nakil ve okul kaydıyla ilgili veriler, kısa süre içinde mesajla velilere bildirilecek.
Okula gitmeyen çocuğu nereye şikayet edebilirim?
Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak amacıyla 1 Mart 2012´de hizmet vermeye başlayan Millî Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi MEBİM 147, öğrenci, veli, öğretmen ve vatandaşlardan gelecek her türlü soru, talep, görüş, öneri, ihbar ile şikayetlerin etkin, hızlı bir şekilde çözüme kavuşturulması ve süratle cevaplanması …
Okul korkusu nasıl yenilir?

Okul fobisi ne kadar sürer?​

Okul korkusu nedir? Okul korkusu çocuğun çeşitli nedenlerle 3 günden daha fazla süre okula gitmek istememesi, gitmeden önce çok söylenmesi, okula gittiğinde de eve gitmek için çok ısrarcı olması durumudur. Bu durum 1-2 hafta da sürebilir.
Okul fobisi yaşayan çocuğa nasıl davranmalı?
Bu durumlarda çocuğunuza karşı anlayışlı olun. Korkularını bastıran ya da korkularına alaycı şekilde yaklaşan bir tavır içinde olmayın. Ayrıca öğretmen ya da okulla korkutmak, fobi yaşamasına neden olacağı için bu gibi tavırlardan kaçının.
1 sınıfa göndermemek için rapor nasıl alınır?
Dinçer açıklamasında “66 aylık veya 66 aydan büyük çocuğunu ilkokula göndermek istemeyen veli Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastanelere başvuracak. Sağlık raporu almayacak, bunun adı sağlık raporu değil. Aile hekimlerinden ya da özel hastanelerden gelen raporları kabul etmeyeceğiz.” dedi.

Çocuğunu okula göndermeyen bir aileye devlet tarafından verilecek cezalar nelerdir?​

 
Geri
Üst