AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Okula devamsızlıklar inceleme altında

haberci

Yeni Üye
MEB, haziran ayında gerçekleştirilecek SBS ile LYS öncesinde, öğrencilerin okullara devamsızlığını önlemek için harekete geçti
Bakanlıkça, illere gönderilen yazıda, mevzuata ilişkin data verilerek, Ortaöğretim Kurumları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliğine tarafından öğrencilerin okula devam etmelerinin zorunlu olduğu anımsatıldı
Ders yılı içinde toplam 20 gün okula özürsüz devam etmeyen öğrencilerin, notlarının ne olursa olsun başarısız sayılacağı belirtilerek, özürlü ve özürsüz devamsızlıklarla okul yönetimine bahşedilen izinlerin toplamının 45 günü aşamayacağı kaydedildi *

MEB'in, haziran ayında gerçekleştirilecek SBS ile LYS öncesinde, öğrencilerin okullara devamsızlığını önlemek için harekete geçtiği bilgisi oldukça önemli. Öğrencilerin düzenli ve devamlı bir şekilde okula devam etmeleri, akademik başarılarını artırmaları ve sınavlara daha iyi hazırlanmaları açısından oldukça kritiktir.

Öğrencilerin okula devam zorunluluğuna dair Ortaöğretim Kurumları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliği'ne vurgu yapılması da önemli bir adımdır. Bu yönetmelik çerçevesinde, öğrencilerin belirli bir devamsızlık süresini aşmaları durumunda notlarının başarısız sayılacağının belirtilmesi, devamsızlığın ciddiyetini vurgulamaktadır.

Öğrencilerin özürsüz devamsızlık süresinin 20 günü geçmemesi ve özürlü devamsızlıklarla birlikte toplamın 45 günü aşmaması kuralı da öğrencilerin düzenli olarak okula devam etmelerini teşvik etmektedir. Bu kuralın uygulanmasıyla öğrencilerin devamsızlık konusunda daha dikkatli olmaları ve sınav dönemlerine daha hazırlıklı girmeleri hedeflenmektedir.

MEB'in bu tür önlemler alarak öğrencilerin okula devamını teşvik etmesi ve başarılı bir eğitim süreci geçirmelerini sağlaması olumlu bir adımdır. Bu tür düzenlemelerin öğrencilerin akademik başarılarına olumlu katkı sağlayacağını düşünüyorum.

Geri