- Konu Yazar
Okula Devamsizlik yapan öğrenci için neler yapılabilir?
Ayrıca, veli telefon ile aranarak bilgi verilmeli veya resmi yazıyla çağırılarak yüz yüze görüşülmeli, veli okula geldiği zaman sözlü ve yazılı bilgilendirin. Tutanak tutun ve imzalatın. Veli imzadan kaçıyorsa iadeli taahhütlü posta ile yazınızı gönderin.Okul devamsızlık para cezası kaç TL?
Okul devamsızlık para cezası kaç TL?Madde 56 – Yapılan tebliğe rağmen çocuğunu okula göndermeyen veliye, çocuğun okula devam etmediği beher gün için on beş Türk Lirası idarî para cezası verilir.
Öğrenci devamsızlığını veliye kim bildirir?
Öğrenci devamsızlığını veliye kim bildirir?Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin “Devam-devamsızlık ve ilişik kesme” başlıklı 36. maddesi 4. fıkrasındaki; “(4) Devamsızlık yapan öğrencinin durumu posta, e-posta veya diğer iletişim araçlarıyla velisine bildirilir, varsa özür belgesini okul yönetimine teslim etmesi velisinden istenir.
Okula gitmeyen çocuklara ceza var mı?
Mevcut mevzuata göre çocuğunu ilköğretime göndermeyen veliye, çocuğun okula devam etmediği her gün için 15 lira idari para cezası veriliyor. Bu para cezasına rağmen çocuğunu okula göndermeyen veya göndermeme sebeplerini okul idaresine bildirmeyen veliye, 500 lira idari para cezası veriliyor.Okula gitmemek suç mudur?
Okula gitmemek suç mudur?Ceza tebligatları gönderildi İncelemenin tamamlanmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü, kent merkezi, ilçe ve köylerde okula gönderilmeyen öğrencilerin velilerine, 222 Sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu çerçevesinde, 300 ile bin 200 lira arasında değişen idari para cezası tebliğ etti.
Ilkokulda devamsızlık kaç gün 2022?
Ilkokulda devamsızlık kaç gün 2022?Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine göre; özürlü ve özürsüz devamsızlık toplamda 30 günü geçmeyecektir. Otuz günü geçen öğrenci sınıf tekrarı yapabilir.
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ Devam – Devamsızlık Madde 14- (Ek:RG-6/9/2008-26989) Çocukların devamsızlıkları, e-okul sistemine işlenir ve öğretmenler ile yöneticiler tarafından takip edilir. okul müdürü görev vermişse yapmak durumundasınız.
Sürekli devamsız öğrenci not girilir mi?
Sürekli devamsız öğrenci not girilir mi?Sürekli devamsız öğrenciy not verilmez. G yazılmaz. Ders öğretmeninin yapacağı başkaca bir şey yok. Sene sonunda da o öğrenci devamsızlıktan kalır.