Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Okula Devamsizlik yapan ogrenci icin neler yapilabilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye

Okula Devamsizlik yapan öğrenci için neler yapılabilir?​

Ayrıca, veli telefon ile aranarak bilgi verilmeli veya resmi yazıyla çağırılarak yüz yüze görüşülmeli, veli okula geldiği zaman sözlü ve yazılı bilgilendirin. Tutanak tutun ve imzalatın. Veli imzadan kaçıyorsa iadeli taahhütlü posta ile yazınızı gönderin.

Okul devamsızlık para cezası kaç TL?​

Okul devamsızlık para cezası kaç TL?
Madde 56 – Yapılan tebliğe rağmen çocuğunu okula göndermeyen veliye, çocuğun okula devam etmediği beher gün için on beş Türk Lirası idarî para cezası verilir.

Öğrenci devamsızlığını veliye kim bildirir?​

Öğrenci devamsızlığını veliye kim bildirir?
Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin “Devam-devamsızlık ve ilişik kesme” başlıklı 36. maddesi 4. fıkrasındaki; “(4) Devamsızlık yapan öğrencinin durumu posta, e-posta veya diğer iletişim araçlarıyla velisine bildirilir, varsa özür belgesini okul yönetimine teslim etmesi velisinden istenir.

Okula gitmeyen çocuklara ceza var mı?​

Mevcut mevzuata göre çocuğunu ilköğretime göndermeyen veliye, çocuğun okula devam etmediği her gün için 15 lira idari para cezası veriliyor. Bu para cezasına rağmen çocuğunu okula göndermeyen veya göndermeme sebeplerini okul idaresine bildirmeyen veliye, 500 lira idari para cezası veriliyor.

Okula gitmemek suç mudur?​

Okula gitmemek suç mudur?
Ceza tebligatları gönderildi İncelemenin tamamlanmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü, kent merkezi, ilçe ve köylerde okula gönderilmeyen öğrencilerin velilerine, 222 Sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu çerçevesinde, 300 ile bin 200 lira arasında değişen idari para cezası tebliğ etti.

Ilkokulda devamsızlık kaç gün 2022?​

Ilkokulda devamsızlık kaç gün 2022?
Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine göre; özürlü ve özürsüz devamsızlık toplamda 30 günü geçmeyecektir. Otuz günü geçen öğrenci sınıf tekrarı yapabilir.
Öğrenci devamsızlık takibi kimin görevi?​
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ Devam – Devamsızlık Madde 14- (Ek:RG-6/9/2008-26989) Çocukların devamsızlıkları, e-okul sistemine işlenir ve öğretmenler ile yöneticiler tarafından takip edilir. okul müdürü görev vermişse yapmak durumundasınız.

Sürekli devamsız öğrenci not girilir mi?​

Sürekli devamsız öğrenci not girilir mi?
Sürekli devamsız öğrenciy not verilmez. G yazılmaz. Ders öğretmeninin yapacağı başkaca bir şey yok. Sene sonunda da o öğrenci devamsızlıktan kalır.

Okula devamsızlık yapan öğrenci için yapılması gerekenler konusunda verdiğiniz bilgiler oldukça kapsamlı ve önemli. Öğrencinin devamsızlığıyla ilgili veliyi bilgilendirme sürecinin doğru şekilde yürütülmesi, gerekli belgelerin düzenlenmesi ve iletişimin sürdürülmesi büyük önem taşımaktadır.

Devamsızlık durumuyla ilgili olarak velinin bilgilendirilmesi için telefon araması, resmi yazı ile çağrı, yüz yüze görüşme önerileriniz doğru yöntemlerdir. Ayrıca, tutanak tutulması ve imzalatılması, velinin imzadan kaçması durumunda iadeli taahhütlü posta ile yazının gönderilmesi önemli adımlardır.

Okul devamsızlık para cezası konusunda ise, belirttiğiniz gibi çocuğunu okula göndermeyen veliye her gün için on beş Türk Lirası idari para cezası verildiği bilgisine yer verilmiş. Bu ceza, velinin çocuğunun düzenli olarak okula gönderilmesi konusunda teşvik edici olabilir.

Öğrenci devamsızlığının veliye kim tarafından bildirileceği konusunda ise Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nin ilgili maddesine yer verilmiş. Öğrencinin devamsızlık durumunun veliye posta, e-posta veya diğer iletişim araçlarıyla bildirilmesi ve varsa özür belgesinin istenmesi prosedürün önemli bir parçasıdır.

Okula gitmeyen çocuklar için uygulanan cezalar ve bu konudaki mevzuat hakkında sağladığınız bilgiler de aydınlatıcı niteliktedir. Okula düzenli devam etmeyen çocuklara yönelik yapılan idari para cezalarının belirli bir düzen içinde uygulandığı ve velilerin bu konuda bilgilendirildiği anlaşılmaktadır.

Öğrenci devamsızlık takibinin hangi kurum veya kişilerin sorumluluğunda olduğu konusunda ise OKUL ÖNCESİ EĞİTİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ'nde yer alan bilgiler verilmiş. Çocukların devamsızlıklarının e-okul sistemi ile takip edildiği ve öğretmenler ile yöneticiler tarafından bu takibin gerçekleştirildiği önemli bir detaydır.

Son olarak, sürekli devamsız öğrencilerin not alınmadığı ve devamsızlık nedeniyle sınıf geçemeyeceği bilgisi de önemlidir. Sürekli devamsızlığın öğrencinin eğitim sürecinde olumsuz etkileri olduğu için bu konunun dikkatle takip edilmesi ve gerekli önlemlerin alınması önemlidir.

Verdiğiniz bilgilerle okula devamsızlık konusunda bilinçlenme ve ilgili süreçlere dair daha fazla anlayış geliştirme imkanı sağlanmıştır. Bu bilgiler doğrultusunda eğitim sistemi içerisinde devamsızlıkla mücadele edilmesi ve öğrencilerin eğitim hayatlarının olumsuz etkilenmesinin önüne geçilmesi için somut adımlar atılması önemlidir.

Geri