Okula Başlama Yaşını Erken Bulan Veliler Rapor Kuyruğunda

SoruCevap

Yeni Üye
imagesokulabaslamayasinierkenbulanvelilerraporkuyrugunda5af9a9e8f1bde

Okulların acılmasına sayılı gun kala aileler 6672 aylık cocuklarını kucuk ve erken diyerek okula gondermemek icin sağlık raporu kuyruğundaOkullar 17 Eylulde başlıyor Ancak 4+4+4 olarak nitelendiren yeni eğitim sistemi, 1inci sınıflara yonelik uyum programı nedeniyle 10 Eylulde fiilen başlamış olacak Yeni eğitim sistemiyle ilgili tartışmalar surerken aileler ise okula başlaması icin erken olduğunu duşundukleri cocukları icin sağlık raporu alma peşinde

Okul öncesi eğitimin ve ilk okul döneminin çocukların gelişimi ve eğitim hayatları açısından oldukça önemli olduğunu biliyoruz. Bu nedenle ailelerin çocuklarının okula başlama yaşını belirlerken dikkatli olmaları ve uzman görüşlerine başvurmaları önemlidir.

Çocukların fiziksel, duygusal ve zihinsel gelişimi belli bir süreçte olur ve her çocuk bu süreci farklı hızda tamamlar. Bu nedenle, çocuğunuzun okula başlama zamanı konusunda sağlık raporu almak yerine çocuğunuzun hazır olup olmadığını değerlendiren bir uzmana danışmanız daha doğru olabilir.

Ebeveynlerin endişeleri ve kaygıları doğal olabilir, ancak çocuğunuzun okula başlama zamanıyla ilgili kararı alırken çocuğunuzun gelişimine ve ihtiyaçlarına odaklanmanız önemlidir. Eğer çocuğunuzun hazır olduğunu düşünüyorsanız, onu destekleyerek okula başlamasına yardımcı olabilirsiniz.

Unutmayın ki her çocuk farklıdır ve her çocuğun okula başlama zamanı da farklılık gösterebilir. Önemli olan çocuğunuzun fiziksel, duygusal ve zihinsel olarak okula hazır olup olmadığını objektif bir şekilde değerlendirmektir. Bu konuda uzman görüşlerine başvurarak en doğru kararı verebilir ve çocuğunuzun geleceği için en uygun adımları atabilirsiniz.

Geri