- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.229
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Okul yönetiminin kaynaştırma eğitimi alanındaki başlıca görevi nedir?
Kaynaştırma uygulaması kararı ile gelen öğrenciler için, uygun eğitim ortamının düzenlenmesi, öğrencilerin gelişimlerini izleme ve aile eğitimi konularında öğretmenlere, rehberlik eder. Programın uygulanması sırasında çalışmalara etkin bir şekilde katılır, gerektiğinde eğitim araç-gereç desteği sağlar.Kaynaştırma Bütünleştirme Yoluyla eğitim Nedir?
Özel gereksinimli çocukların bireysel gelişimlerini ve toplumla bütünleşmelerini en üst düzeyde sağlamak üzere benimsenen ilke, bu çocukların akranlarıyla birlikte aynı eğitim ortamlarında eğitim alması anlamına gelen kaynaştırma eğitimidir.Kaynaştırma eğitiminin türüne hangi kritere göre karar verilmektedir?
Kaynaştırma eğitiminde değerlendirme Bulunduğu okulun eğitim programını veya denkliği olan bir programı izleyen öğrencilerin başarıları, devam ettikleri okulun sınıf geçme ve sınavlarla ilgili hükümlerine göre değerlendirilir. Ancak değerlendirmelerde öğrencinin BEP’i dikkate alınır.
Kaynaştırma Eğitiminin Yararları Nelerdir?
Kaynaştırma ortamlarında olumsuzdan çok, olumlu davranış gösterme frekansları artar. Model olma ve özdeşim kurmaları kolaylaşır. İletişim, işbirliği, kabullenme, ortak yaşam becerileri edinirler. Algı sistemi ve öğrenme özelliklerine uygun yöntem teknik araç ve gereçlerin kullanılması sayesinde öğrenmeleri pekişir.
Bütünleştirme Yoluyla eğitim Nedir?
Bütünleştirme Eğitimi Nedir? Bütünleştirme eğitimi özel gereksinimi ya da engelli olup olmamasına bakmadan eğitim, sosyal ve kültürel yaşam, aktivite ve fırsatları toplum üyeleri ile eşit seviyede erişimde güçlük yaşayan tüm çocukları kapsar.Kaynaştırma eğitiminin önemi nedir?
Kaynaştırma eğitiminin esas olan amacı şu şekildedir; çocuğu normal bir hale getirmek değil de çocuğun bilgilerini ve yeteneklerini en iyi bir biçimde kullanabilmesini sağlamaktır. Bununla birlikte toplum içerisinde konforlu bir şekilde yaşayabilmesini kolaylaştırmaktır.Kaynaştırma eğitiminin faydaları nelerdir?
Kendine güven, taktir edilme, cesaret, sorumluluk, bir işe yarama duygusu gibi sosyal değerler dizgesi gelişir. Sosyal bütünleşmeleri kolaylaşır. Kaynaştırma ortamlarında olumsuzdan çok, olumlu davranış gösterme frekansları artar. Model olma ve özdeşim kurmaları kolaylaşır.
Kaynaştırma eğitimi kimlere yarar sağlar?
KİMLERE UYGULANIR? Kaynaştırma eğitimi ile özel gereksinimli çocuklar kendi akranlarıyla birlikte eğitim alabilmektedir. Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu olan çocukların yeteneklerini doğru kullanabilmesi ve normal hayata karışması için kaynaştırma eğitimi alabilir.