Okul yaptirmak ne kadara mal olur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Okul yaptırmak ne kadara mal olur?​

32 derslikli, 300 öğrencilik pansiyon, 3 atölye ve spor salonundan oluşan okulun tahmini yapım maliyeti 24 milyon 750 bin liradır. bu fiyat milli eğitim bakanlığı’nın açıkladığı rakamdır.

Bir evin tapusunu almak ne kadar?​

Tapu alım satım harcı, tapuda işlem yapılacak olan gayrimenkul ile ilgili beyan edilen alım/satım tutarı üzerinden hesaplanır. Yani tapuda 100 bin TL satış tutarı beyan edilen bir gayrimenkulün 2 bin TL alıcının, 2 bin TL de satıcının sorumluluğunda olmak üzere 4 bin TL tapu harcı tahsil edilir.
Tapu işlemlerini kim başlatır?
Tapu işlemleri oldukça basittir. Yapmanız gereken şey, Tapu Müdürlüğü tarafından istenen belgeleri tamamlamak, sonrasında da tapu harcı ve tapu döner sermaye bedelini ödemektir. Bu iki işlem gerçekleştirildikten sonra tapu devri işlemlerini başlatarak 1 ya da 2 günde süreci tamamlayabilirsiniz.
Tapu masrafları ne kadar olur?
Tapu harcı alıcı ve satıcı tarafından ayrı ayrı ödenmektedir. Tapu harcı oranı her iki taraf için de satış bedelinin %2’si olmak üzere toplam %4 olarak uygulanmaktadır. Tapu harcı, harcı ödeyecek kişi tarafından vergi dairesine ödenir ve karşılığında ödendiğine dair makbuz alınır.

Bir okul kaç m2 olmalı?​

Bakanlığın yönergesine göre ilköğretim okullarında sınıf büyüklükleri en az 48 m2 olarak belirlenmiştir. Bu ölçüler devlet okullarında 40, özel okullarda 24 öğrenci kapasitesine göre belirlenmiştir.

Okul yaptırmak için nereye başvurulur?​

Belirlenen kriterler çerçevesinde 12 veya 24 derslikli okul yaptırmak isteyen hayırseverler, İl Milli Eğitim Müdürlüklerine başvuruda bulunarak ayni yardımlarını gerçekleştirebilecek.
Ev tapusu üzerine alma ne kadar 2021?
Tapu harcına ek olarak 2021 yılı için 194,75 TL döner sermaye bedeli de tahsil edilir. Tapu işlemlerinde döner sermaye bedeli 2021 yılı için döner sermaye hizmet bedeli 171,25 TL ve ilave hizmet bedeli 23,50 TL olmak üzere toplam 194,75 TL’dir.
Mesken ücreti ne kadar?
2021 yılı itibarıyla yapılan satış bedelinin %4’ü konut tapu harcı olarak ödenmektedir. Bu bedel, alıcı ve satıcı arasında %2-%2 olacak şekilde bölüştürülmektedir. Ayrıca tapu döner sermaye bedeli de 2021 yılı itibarıyla 385 TL’dir.
Gayrimenkul alım satım işlemlerinde, gerekli olan belgeler tapu müdürüne teslim ediliyor. Daha sonra tapu harcının ödenmesi gereken banka ve harç bilgileri mesaj olarak geliyor.
Aile içi tapu devri gereken belgeler listesi aşağıdaki gibidir:
- Tapunun aslı
- 1 adet fotoğraf.
- Nüfus cüzdanının aslı ve sureti.
- İlgili belediyeden talep edilen “Vergi borcu yoktur” yazısı ve emlak rayiç bedel yazısı
- Söz konusu gayrimenkul konut ise Zorunlu Deprem Sigortası (DASK)
2022 de tapu harcı ne kadar?
Tapu masrafları için ödenecek oran bu yıl da değişmedi. Buna göre 2022 yılında gayrimenkullerin devir işlemi için alıcı ve satıcıdan ayrı ayrı binde 20 oranında harç tahsil edilecek.
2021 yılı tapu harcı ne kadar?
Tapu harcı veya tapu masrafı, satışı gerçekleştirilen tüm gayrimenkuller için (konut, iş yeri, arsa, tarla, arazi vb.)tapuda beyan edilen satış bedelinin %4’ü olarak hesaplanan bir harçtır. Tapu harcına ek olarak 2021 yılı için 194,75 TL döner sermaye bedeli de tahsil edilir.

Lise kaç m2 olmalı?​

(2) İlkokul, ortaokul ve liselerde bir derslik alanı 20 m²’den az olamaz. MADDE 15- (1) Anaokullarında bulunması gereken bölümler: 1- Müdür odası: En az 10 m2 olmalıdır.

1 okul kaç metrekare?​

Bilim Kurulu’nun yayımladığı Covid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi’ne göre, okulda her öğrenciye 4 metrekare alan olmalı MEB bir genelgeyle, okulların 31 Ağustos’ta 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılına açılacağını ilan etti.
Okula bağış nasıl yapılır?
Bağış yapmak isteyen kişi, sağlığında düzenleyeceği vasiyetname ile herhangi bir malını (taşınır/taşınmaz mallar, bankadaki mevduat ve kıymetler) veya tüm malvarlığını vakfa bırakabilir. Noter huzurunda resmi şekilde yapılabileceği gibi el yazısı ile yazılıp notere teslim etmek sureti ile de düzenlenebilir.

Geri