Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Okul Web Sitesi Yonetim Paneline nasil girilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Okul Web Sitesi Yönetim Paneline nasıl girilir?​

Millî Eğitim Bakanlığı Okul Web Siteleri meb.k12.tr uzantılı okul web site yönetim paneline, https://mebbis.meb.gov.tr/ adresinden ya da https://websitenizinadresi.meb.k12.tr/mebpanel adresini yazarak erişebilirsiniz.
Okul web sitesine neler eklenebilir?
Örneğin; öğrencilerin sevdiği flash oyunlar,deneme sınavı sonuçları,haftalık ödüllü zeka soruları,rehberlik makaleleri,beden eğitimi videoları,kısa çizgi filmler,velilere tavsiyeler gibi içeriklerle öğrenci ve diğer ziyaretçileri okul sitenizi tekrar ziyaret edeceği şekilde donatabilirsiniz.
Okul web sitelerini kim yapar?
MADDE 6 – (1) Okul müdürü, internet sitesi hizmetini başlatmak için www.meb.k12.tr adresindeki başvuru formu üzerinden kurum MEBBİS kullanıcısı ile hizmet tahsis başvurusu yapar. Alan adı belirlenirken okul adını temsil eden kısa ifade seçilir.

Okul web sitesi nasıl oluşturulur?​

Daha önceden meb.k12.tr uzantılı web adresi almamış okullar mutlak suretle http://www.meb.k12.tr adresinden “Yönetim Paneline” girerek web sitelerini oluşturacaklardır. Dönüşümden dolayı yeni oluşturulan okullar veya yeni açılan kurum/okullarımız Yeni Web Adresi oluşturarak işlemlerine devam edeceklerdir.
Web sitesine nasıl giriş yapılır?
Kendi İnternet Sitene Giriş Yapmak. Kendi İnternet sitene giriş yapmaya çalıştığından emin ol. Yönetici kimlik bilgilerine sahipsen (örneğin, e-posta adresin ve bir şifre), web sitenin yönetici panelinde, bunları uygun yere girerek oturum açabilirsin. Ana bilgisayar adresinden İnternet sitesine giriş yapmayı dene.
Web sitesi yönetimi nasıl yapılır?
İyi bir içerik ve site yönetimi nasıl yapılır?
- Web sitesi yapın.
- İçerik oluşturun.
- Seo altyapısı oluşturun.
- Özgün fotoğraflar seçin.
- Doğru Hosting / Sunucu firması seçin.
- Web siteniz mobil uyumlu olsun.
- Özgün kreatif tasarımlar hazırlayın.
- İyi bir Web Master’ınız ya da alanında deneyimli Ajans’ınız olsun.
Kindergarten ve 12th grade terimlerinden türetilmiştir. Kindergarten; 4-6 yaş aralığında anaokuluna başlayan çocukları ifade eder. 12th grade ise lise bitimine kadar olan süreyi kapsar. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)’e bağlı devlet ve özel okullarda k12.tr uzantısı kullanılır.
Okullarda bütün bilgiler Milli Eğitim Bakanlığınca hazırlanan Hangi web sitesi ile sağlanır?
MEBBİS (Millî Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri), Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 2007 yılının Ocak ayında kullanıma açılmış olan bir okul yönetim bilgi sistemi web yazılımıdır. Bir öğrencinin okula kaydından başlayıp, mezuniyetine kadar olan tüm süreci içeren bir sistemdir.
Okul Web Sitesi Video boyutu ne kadar?
Okul web sitelerine eklenecek video boyutu 25 MB’ye çıkmıştır.

Web sitesi yönetimi nedir?​

bütün öğelerin kontrol edilmesi, onaylanması, yayınlanması, silinmesi ve tanıtılmasını kapsar. Bir web sitesinin rakipleri arasından sıyrılıp daha fazla kullanıcıya ulaşması, içeriğinin özgün ve güncel olması ile ilgilidir.

Geri