- Konu Yazar
Okul ve toplum ilişkisi nedir?
Okullar Toplumsal Açık Sistemlerdir. Okullara bu niteliğini veren en önemli öğe ise okulun girdisini içinde yaşadığı ve amaçlarını gerçekleştirmek üzere kurulduğu toplumdan alması ve işledikten sonra yine topluma çıktı olarak sunmasıdır. Okullar toplumdan ayrı düşünülemez.Okulun temel işlevleri nelerdir?
Okulların temel amacı, toplumdaki bireyleri yetiştirerek, onları topluma yararlı bir hale getirmektir. Bu anlamda okulların, toplumsal, siyasal, ekonomik ve bireyi geliştirmek olmak üzere dört temel işlevi olduğu söylenebilir. Bu işlevler evrenseldir.Okulun dengeleme görevi nedir?
Okulun dengeleme görevi nedir?Eğitimin planlı ve programlı oluşu yapılacak çalışmaların belli olmasını gerektirir. Buna bağlı olarak her okul kademesinin kendine özgü amaçları, programı bulunmaktadır. Okulu amacına ulaştırmak için okulun belli faaliyetleri sürdürmede kararlılığı gerekmektedir. Bunun diğer adına denge denilmektedir.
Okulun toplumsal işlevi nedir?
Bununla birlikte, okulun toplumsal ya da sosyal işlevleri; toplumsallaştırma, kültür aktarımı, etik değerleri kazandırma, çevre bilinci oluşturma ve toplumsal değişimlere uyumu kolaylaştırma olarak ifade edilmiştir.Okulun topluma katkı sağlamak için neler yapar?
Okullarda düzenlenen seminerler, kurslar, kermesler gibi etkinliklerde okul dışındaki kişilerin ve ailelerinde eğitilmesini sağlamaktadır. Okullarda ki sosyal kulüp ve etkinlikler sayesinde yapılan kampanya ve etkinliklerle topluma da örnek teşkil eder. Okullarda her sınıf düzeyinde farklı etkinlikler düzenlenmektedir.Okulda eğitim öğretim işleri nelerdir?
Okulda eğitim öğretim işleri nelerdir?Yıllık Öğretimin Planlanması
Sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın topluma katkıları nelerdir?
Sosyal yardımlaşma ve dayanışma, bireylerde sevgi ve merhamet duygularını oluşmasını sağlar. Yapılan yardımlar ve dayanışmayla beraber toplumda, birlik ve beraberlik sağlanır. Toplumsal huzur oluşur….Toplumsal yaraları- Toplumsal huzuru sağlar.
- İnsanlarla iletişimimizi arttırır.
- Bir arada yaşamamızı sağlar.