- Konu Yazar
Okul ve çevresinin imkanları eğitimi nasıl etkiler?
Okul çevre işbirliği sağlandıkça öğrencilerin başarı seviyesi artmakta ve uyum süreçleri daha sağlıklı geçmektedir. Eğitim kurumunun ayrılmaz bir parçası olan okulların içinde bulunduğu çevre ile ilişkileri öğrencilerin ders başarıları ve gelişimlerini olumlu etkilemektedir.Okulun görevi nedir?
Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına göre okulun amacı ve görevi, Atatürk ilke ve devrimlerine, laik, demokratik, sosyal hukuk devletinin ilkelerine uygun, öğrencinin eğitim gereksinmesini karşılayan bir öğretim yapmaktır.Okul neden olmalı?
Okul çocukların psikolojik gelişimleri için de önemli bir yapı taşıdır. Çocukların ailelerinde başlayan eğitim süreci okul ortamında buldukları sosyalleşme imkânı sayesinde gelişir. Başarı odaklı bir toplumda yaşayan çocuk başarıyı nasıl elde edebileceğini okuldan öğrenebilir.
Sizce okulun önemi nedir okul niçin gereklidir?
Okul çevresi ne demek?
Okulun genel çevresi, içinde yaşadığı toplumdur. Toplumun kültürel yapısı,siyasal düzeni, yönetsel birimleri, ekonomik yapısı, toplumsal değişim ve eğilimleri, kaynakları, yasal düzenlemeleri, bilimsel ve teknolojik gelişmişliği gibi pek çok değişken dolaylı ve dolaysız olarak okulu etkilerler.Okul aile işbirliği nasıl olmalıdır?
Aileler okul ile ilişki kurduğu gibi aileler arasında da iletişim kurmalı ve sorunlara karşı ortak çözüm üretmek adına bir araya gelmelidir. Anne-babalar okulu sadece zorunlu bir hizmet alanı olarak görmemelidir. Ve çocuklarına da okulu sevdirmek için elinden geleni yapmalıdır.Okulda okul yönetiminin görevleri nelerdir?
Öğrencilerin ilerleme raporlarının velileye iletimini sağlamak, Kurumun temizlik, düzen, iç ve dış güvenliğinin sağlanması sağlamak, Diploma, tasdikname, öğrenim belgesi, sözleşme ve benzeri belgeleri onaylamak. Eğitim ve öğretimde her türlü mevzuat değişikliğini takip.
Okulda öğretmenlerin görevleri nelerdir?
(4) Okulun her türlü eğitim ve öğretim çalışmalarında görev alan öğretmenlerin görev ve sorumlulukları şunlardır: a) Eğitim ve öğretim standartlarının geliştirilmesi, okul ve çevre ilişkisinin kurulması ve gelişmesine katkı sağlar, işleyişte yönetime yardımcı olur. Tutum ve davranışlarıyla öğrencilere örnek olur.
Aile-okul iş birliğinin iki avantajı vardır: Birincisi, ailenin okula ve öğrenciye gösterdiği ilgi, motivasyonu sağlar. İkincisi ise, okulun yapısını, değerlerini ve standartlarını tanıyan aileler çocuklarını daha iyi yönlendirebilirler (Berger, 1987, 96-108).
Okul küçük yaşlardan itibaren bireyleri hayata hazırlayan kurumlardır. Okul sadece içinde bulunan öğrencileri eğitmez. Düzenlenen etkinlikler sayesinde toplumda okul sayesinde eğitilir. Okulların sosyal kulüp etkinlikleri de öğrencileri; sanatsal, sosyal ve kültürel anlamda geliştirmektedir.
Okul ile iş birliği içinde, çocuğu ile ilgilenen velilerin okul başarısını olumlu yönde etkilediği, çocuğu yanlış bir yönlendirmeden korumak, öğretmen-aile çelişkisini önlemek amacıyla velilerin okul tarafından eğitilmeleri gereklidir.
Okul aile birliği nedir ne is yapar?
MADDE 5 – (1) Okul ile aile arasında bütünleşmeyi gerçekleştirmek, veli ile okul arasında iletişimi ve iş birliğini sağlamak, eğitim ve öğretimi geliştirici faaliyetleri desteklemek, okulun ve maddi imkânlardan yoksun öğrencilerin eğitim ve öğretimle ilgili zorunlu ihtiyaçlarını karşılamak üzere okullar bünyesinde …
Okul aile birliği başkanı maaşı ne kadar?
Okul aile birliği üyeleri ve seçilen başkan herhangi bir maaş veya ek ücret almamaktadır. Okul aile birliği öncelikle okul ile veli arasındaki kopukluğu gidermek amacıyla toplanır ve herhangi bir gelir kaygısı bulunmaz.
Okul toplumu nasıl değiştirir?
Eğitimin toplumsal değişmeye yönelik, devam ettirici, yaratıcı, hızlandırıcı işlevleri bulunmaktadır. Eğitim, aslında, önemli bir değişme aracıdır. Toplumsal hareketliliği arttıran eğitim, verdiği eğitim aracılığıyla da bireylerin toplumsal değişime ayak uydurabilmesini sağlar.Okulun sosyal işlevleri nelerdir?
Bununla birlikte, okulun toplumsal ya da sosyal işlevleri; toplumsallaştırma, kültür aktarımı, etik değerleri kazandırma, çevre bilinci oluşturma ve toplumsal değişimlere uyumu kolaylaştırma olarak ifade edilmiştir.Veli ile iletişim nasıl olmalı?
Görüşme sırasında göz kontağı kurun, farklı şeylerle ilgilenmeyin ve samimi olun. Söz kesmeden, müdahale etmeden, dikkatli ve içten bir şekilde dinleyin ki bunu karşı taraftan da bekleyebilin. Anlatılan bazı önemli bilgileri not almanız gerekiyorsa bunu ihmal etmeyin. Bu şekilde veli de önemsendiğini hissedecektir.