AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Okul turleri nelerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Okul türleri nelerdir?​

Okul Türleri ve Programlar.

Lise türü ne?​

ÖSYS: Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi
Lisenin adı neden lise?
Türkiye’de lise eğitimi, 2012-2013 eğitim öğretim döneminden beri zorunludur. Lise sözcüğü, Türkçeye Fransızca olan lycée sözcüğünden geçmiştir.
MEB okul türleri nelerdir?
Ortaöğretim Genel Müdürlüğü- ne bağlı ortaöğretim kurumları; Anadolu liseleri, fen liseleri ve sosyal bilimler liseleri olmak üzere üç okul türünden oluşmaktadır.

6060 Hangi okul kodu?​

Okul türü kodu 51023 ve alan kodu 6060 olan Anadolu imam hatip lisesi mezunu hafız öğrenciler ile imam hatip lisesi mezunu hafızlık belgesine sahip adaylar İlahiyat ve İslami İlimler Faküllerinde belirtilen ek kontenjanlara öncelikli olarak yerleştirilecektir.

Lisede kaçıncı sınıflar var?​

Türk eğitim sistemi 12 yıllık zorunlu kademeli eğitim olarak üç kademeye ayrılmıştır. Birinci kademe dört yıl süreli ilkokul (1. 2. 3. ve 4. sınıf), ikinci kademe dört yıl süreli ortaokul (5. 6. 7. ve 8. sınıf) ve üçüncü kademe dört yıl süreli lise (9. 10. 11. ve 12. sınıf) olarak düzenlenmiştir.
Anadolu lisesi nedir ne işe yarar?
Anadolu lisesi, Türkiye’de eğitim veren bir lise türü. Bu liselerin kuruluş amacı üstün nitelikli öğrenci yetiştirilmesi ve üniversite giriş sınavlarında yüksek başarı gösterilmesi olarak belirlenmiştir. Anadolu liselerinin bazıları 4 yıl, bazıları da hazırlık+4 yıl sistemiyle öğrenci yetiştirmektedirler.
016234 hangi okulun kodu?
Kozan Fen Lisesi

344422 hangi okulun kodu?​

İSTANBUL

Geri