AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Okul turleri nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Okul türleri nedir?​

Okul Türleri ve Programlar.

Ortaokul türleri nelerdir?​

Türkiye’de ortaokullar ikiye ayrılır: Ortaokullar ve din eğitimi ağırlıklı “İmam-Hatip Ortaokulları”. Ortaokul son sınıf öğrencileri Liselere Geçiş Sistemi sınavı veya yerel yerleştirme ile liselere geçerler.
Okul kademe türü nedir?
Türk eğitim sistemi 12 yıllık zorunlu kademeli eğitim olarak üç kademeye ayrılmıştır. Birinci kademe dört yıl süreli ilkokul (1. 2. 3. ve 4. sınıf), ikinci kademe dört yıl süreli ortaokul (5. 6. 7. ve 8. sınıf) ve üçüncü kademe dört yıl süreli lise (9. 10. 11. ve 12. sınıf) olarak düzenlenmiştir.

Ortaöğretim lise mi ortaokul mu?​

Zorunlu eğitim 4 yıl süreli ilkokul, 4 yıl süreli ortaokul ve 4 yıl süreli lise eğitimini kapsamaktadır. İlkokullar ile ortaokullara ilköğretim veya ilköğretim kurumları, liselere ise ortaöğretim veya ortaöğretim kurumları denilmeye devam edilecektir.

Akşam lisesi ne demek?​

Özel Çagın Akşam Liseleri, ortaokul mezunlarına, açık öğretim lisesi öğrencilerine, lise eğitimini ara sınıflarda yarım bırakmış öğrencilere, 18 yaşını doldurmuş ama lise okuma hakkını kullanmamış öğrencilere, beklemeli olan öğrencilere lise diploması alabilmeleri için eğitim ve öğretim veren özel okullardır.
Düz lise ne diye geçiyor?
bazı kesimlerde normal lise de denir. anadolu lisesi, fen lisesi, anadolu öğretmen lisesi gibi sınavla * alan ve iyi eğitim veren versiyonlarında üniversite kazandırma oranları yüksekken, sınavla almayan versiyonlarında ne yazık ki tablo çok iç açıcı değildir. …

İlköğretim birinci kademe ne demek?​

İlköğretim birinci kademe, 7-11 yaş çocuklarının eğitimini içeren temel eğitim süreçlerinden birisidir. Bu süreçteki eğitim programının gereği olarak oluşturulan öğretim programlarında yer alan derslerden birisi de “beden eğitimi” dersidir.

Orta lise ne demek?​

a. (orta’öğretim) 1. İlköğretimden sonra öğrenimini sürdürmek isteyen öğrencileri teknik ve meslek alanları da dâhil olmak üzere üniversiteye hazırlamak için planlanan öğretim dönemi, lise, orta tedrisat: “Altı yıllık ortaöğretim bitirmek, hayata atılmanın ilk koşulu sayılır orada.” -A.

Geri