Okul terkleri ne demek?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Okul terkleri ne demek?​

Okul terki, “yasal olarak okuldan ayrılma yaşından önce ve/veya sınırlı ve gerekli formal nitelikleri edinmeden okuldan ayrılma” olarak tanımlanmaktadır (Cullen, 2000).
Erken okul terki ne demek?
Eğitimin 16 yaş öncesi; onaylı, resmi bir diploma alınmadan sonlandırılması ya da zorunlu eğitim tamamlanmadan öğrencilerin okuldan ayrılması olarak tanımlanmaktadır.

Okulu bırakmak nedir?​

“Okulu bırakma” ya da “okul terki” olarak adlandırılan bu durum, eğitim öğretime devam eden öğrencinin değişik olumsuz nedenlerden ötürü içinde bulunduğu eğitim basamağını tamamlaya- maması olarak tanımlanmaktadır (Dekkers ve Claassen, 2001).
Öğrenciler neden okulu bırakır?
Hem çalışıp hem de okumaya çalışan öğrenciler ise işyeri ile okul arasındaki zamanlama sorunları yüzünden okullarına ya hiç devam edemiyor, ya da eksik devam ediyor. Barınma, ulaşım gibi zorunlu giderler için gerekli masrafları karşılayamayan, burs alamayan öğrenciler, okulda istenilen başarıyı yakalayamıyor.
İşçinin devamsızlığından kasıt, işverenden izin almaksızın veya haklı bir nedene dayanmaksızın işe gelmemesi halidir. İşçinin işe geç gelmesi devamsızlık niteliğinde değildir. İşyerine gittiği halde iş görme borcunu ifaya hiç başlamayan bir işçi devamsızlıkta bulunmuş sayılmamaktadır.
Özürlü devamsızlık ne demek?
Özürlü yani raporlu ya da velinin izni ile yapılan devamsızlık demektir. Özürsüz devamsızlık ise okul idaresinin bilgisi dışında öğrencinin okula gelmemesidir.

Kaç gün özürlü devamsızlık hakkı var?​

Devamsızlık süresi özürsüz (raporsuz) olarak 10 gün, özürlü (raporlu) olarak 20 gün olmak üzere toplamda 30 gündür.
Özürlü Devamsizlik 5 gün olunca belge alınmıyor mu?
Milli Eğitim Bakanlığı’nın geçtiğimiz aylarda yayımladığı yönetmelik değişikliğiyle birlikte takdir ve teşekkür belgesini de içeren ödül sistemini değiştirdi. Buna göre, 5 gün devamsızlık yapan öğrenci, takdir ve teşekkür belgesi almaya hak kazanamayacak.

Lisede okula gitmemenin cezası nedir?​

Mevcut mevzuata göre çocuğunu ilköğretime göndermeyen veliye, çocuğun okula devam etmediği her gün için 15 lira idari para cezası veriliyor. Bu para cezasına rağmen çocuğunu okula göndermeyen veya göndermeme sebeplerini okul idaresine bildirmeyen veliye, 500 lira idari para cezası veriliyor.

Geri