Okul tasiti ne demek?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Okul taşıtı ne demek?​

Okul Taşıtı, okul öncesi, ilköğretim ve orta dereceli okulların öğrencileri ile yalnızca onlara yardımcı olacak kişilerin taşınmalarında kullanılan taşıttır.
Okul servis aracı ne demek?
OKUL SERVİS ARACI (OKUL TAŞITI): Genel olarak okul öncesi eğitim, ilköğretim, orta öğretim ve yüksek öğretim öğrencileri ile sadece rehber personel taşımalarında kullanılan ticari tescilli yolcu taşımaya mahsus taşıttır.
Okul servis araçları nasıl olmalı?
e) Okul servis aracı olarak kullanılacak taşıtlar; temiz, bakımlı ve güvenli durumda bulundurulmalı ve 6 ayda bir bakım ve onarımları yaptırılmakla birlikte taşıtların cinsine göre Karayolları Trafik Yönetmeliği’nin öngördüğü periyodik muayeneleri de yaptırılmış olmalıdır.

Okul servisiyle seyahat ediyorsak ne yapmalıyız?​

Okul taşıtlarının arka kısmında mutlaka ışıklı “DUR” işareti bulunmalıdır. Bu işaret öğrenciler araca binerken ve inerken mutlaka yakılmalı ve inme / binme işlemi tamamlanana kadar yanar durumda bulunmalıdır. Bu dur işareti yandığında, okul servisinin arkasından gelen tüm araçların durması zorunludur.
Okul servisi kaç kişilik olmalı?
Oturma kapasitesi özellikle 14+1, 17+1, 18+1, 21+1 veya 27+1 kişi olan ticari modellerin tercih edildiği okul servis araçları pazarı yıllık 10 bin adeti buluyor. Her yıl okul servisi olarak kullanılmak üzere satılan 10 bin ticari aracın ortalama 4 bin adeti müşterilere sertifikalı üst yapılı olarak teslim ediliyor.
Okul servisi güvenilir mi?
Okul yöneticileri ve öğretmenler servisleri orta düzeyde güvenilir buluyor. Servis sürücülerinin karıştıkları kazalar, servis araçlarının denetim eksiklikleri ve bu konuda yetkinliği olan eğitim ve sertifika programına katılmamış olmaları da tehlike ve riskleri daha da artırıyor.

Okul servis şoförleri nereye şikayet edilir?​

ŞİKAYETLER BAKANLIĞIN AÇTIĞI ALO 147 HATTINA BİLDİRİLEBİLECEK.
Okul servis araçları en fazla kaç yaşında olmalı?
Yönetmelikle, “Okul servis aracı olarak kullanılacak taşıtların yaşları 12 yaşından büyük olmayacaktır.
Hangisi okul servis araçlarında aranan?
Araçlar temiz, bakımlı ve güvenli durumda bulundurulmalı ve 6 ayda bir bakım ve onarımları yaptırılmakla birlikte; taşıtların, cinsine göre, periyodik muayeneleri de yaptırılmış olmalıdır. Okul servis aracı olarak kullanılacak olan araçların 12 yaşından büyük olmalıdır.

Okul servislerinde hostes zorunlu mu?​

Eğer çocuk ilkokul, okul öncesi veya ortaokuldaysa mecburen hostes bulundurmak zorunda. Bunun için de velilerimiz yüzde 35 artı bir ücret ödemek durumunda.
Okul servislerinden yararlanan öğrenciler hangi kurallara uymalıdır?
Okul servislerinden yararlanan öğrenciler, araçlara inip binerken dikkatli olmalıdır, camlardan sarkmamalıdır, aşırı hıza karşı uyarıcı olmalıdır, emniyet kemerlerini takmalıdır, ayakta seyahat etmemelidir. Okul servislerinde ayakta yolculuk yapılmamalı, yolculuk esnasında emniyet kemeri takılı olmalıdır.
Bir servis kaç kişilik?
Genel anlamda servis minibüsleri 16+1 kişilik olup, yarım otobüsler 27 kişilik, büyük otobüsler ise 45 kişiliktir.

Okul servisi öğrenciyi beklemek zorunda mı?​

Okul servis araçları, okula uzaklık, coğrafi ve iklim şartları dikkate alınarak öğrencileri ders başlangıcından en fazla 15 dakika önce okula teslim edecek.
Okul servis işi para kazandırır mı?
Bu hesaba göre, okul servislerinin yıllık ekonomisi 992 milyon liraya kadar çıkıyor. Bir servisin aylık cirosu 6 bin 300 liraya kadar çıkarken, araç sahibi prim, benzin, kasko ve bakım masraflarına ayda 1604 lira ödüyor. Özel şirketler ise şoför ve hostes ücretlerine yaklaşık 1900 lira ödüyor.

Geri