Okul sutu ihalesi neden iptal edildi

haberci

Yeni Üye
Okul sutu ihalesi iptal edildi
Okul cağı cocuklarına yonelik sut dağıtım ihalesinde iptal kararı cıktıGıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, teklif veren isteklilerden birinin itirazı uzerine Okul sutu ihalesini iptal ettiGıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı acıklamada, Okul Sutu Programı kapsamında UHT İcme Sutu Mal Alım İhalesi'nin, 6 firmanın katılımıyla 20 Aralık 2019 tarihinde yapılarak onaylandığı anımsatıldı
Guneydoğu Anadolu ve İc Anadolu Bolgesi kısmına teklif veren isteklilerden birinin, 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu cercevesinde Bakanlığa yapmış olduğu itirazın değerlendirildiği kaydedilen acıklamada, şu ifadelere yer verildi:
Yapılan inceleme sonucunda itiraz yerinde bulunarak soz konusu ihalenin 3 Ocak 2019 tarihinde iptaline karar verilmiştirOkul Sutu Mal Alım İhalesi, 4734 Sayılı yasanın 21b maddesine gore en kısa sure icerisinde yeniden yapılacaktır Okul Sutu dağıtımı, onceden planlandığı şekilde 20192019 eğitim oğretim doneminin 2 yarı yılında başlayacaktır'

Okul sütü ihalesinin iptal edilmesine neden olan sürecin detaylarına bir göz atalım:

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Okul Sütü Programı kapsamında UHT İçme Sütü Mal Alım İhalesi, 6 firmanın katılımıyla 20 Aralık 2019 tarihinde yapılarak onaylanmıştı. Ancak Güneydoğu Anadolu ve İç Anadolu Bölgeleri için teklif veren bir isteklinin, 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu çerçevesinde Bakanlığa yapmış olduğu itiraz sonrasında ihale iptal edilmiştir.

Yapılan inceleme sonucunda, bu itirazın yerinde bulunarak söz konusu ihalenin 3 Ocak 2019 tarihinde iptaline karar verilmiştir. Okul Sütü Mal Alım İhalesi, yasanın 21/b maddesine göre en kısa sürede yeniden yapılacak ve Okul Sütü dağıtımı planlandığı şekilde 2019-2020 eğitim öğretim döneminin 2. yarı yılında başlayacaktır.

Bu süreçte, ihaleye etkili bir itirazda bulunan firmaların haklarının korunması ve ihale sürecinin şeffaf ve adil bir şekilde yürütülmesi ön planda tutulmuş gibi görünmektedir. Yeniden yapılacak olan ihalede uygunluk ve rekabet koşullarının sağlanması, hem kamu kurumunun hem de katılımcı firmaların çıkarları açısından önem taşımaktadır.

Geri