- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Okul Sube ne demek?
okullarda sınıfları ayırmak için kullanılır. karsiyaka kiz muallim mektebinin ortaokul kismi icin kullanilan binaya (lisenin bir bolumu anlaminda) sube denildiginden, zamanla ortaokul kendi bagimsizligini kazansa da eski kskliler hala bu okula sube demeyi durdurmuslerdir.Şube kelimesinin kökeni nedir?
Arapça şˁb kökünden gelen şuˁbat شعبة “1. ağaç dalı, 2. bölüm, kısım, departman, bir gövdenin bölündüğü kısımlar” sözcüğünden alıntıdır.
1 sınıfta en fazla kaç öğrenci olur?
Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim düzeyindeki eğitim kurumlarında sınıf mevcudu en az 30 kişi, en fazla 40 kişi olabilecektir. Eğer sınıf mevcudu 30’dan azsa bu durum e-okul sistemine işlenir ve diğer okullardan nakil kabul edilir.
Çocuğum hangi okula gidecek?
Çocuğunuzun hangi okula gideceğini ve eğitim hayatı ile ilgili merak ettiğiniz tüm bilgileri E-okul Yönetim Bilgi Sistemi internet adresine girerek “Veli Bilgilendirme Sistemi Girişi” ekranına tıklayın. Ardından öğrencinin T.C kimlik numarası ve okul numarasını girerek sisteme kolaylıkla giriş yapabilirsiniz.Okulda kaçıncı olduğunu öğrenme lise?
Hangi liseye gidileceği e-okul üzerinden sorgulanabiliyor. Sorgulama için http://sonuc.meb.gov.tr/ adresine T.C. kimlik no ve doğum tarihi bilgileri girilmesi gerekiyor.
1 sınıfta kaç öğrenci var?
İlkokullarda; bir sınıftaki öğrenci sayısı alt sınırı 10 öğrencidir. Ortaokullarda; bir sınıftaki öğrenci sayısı alt sınırı 20 öğrencidir. İlkokul ve Ortaokullarda; bir sınıftaki öğrenci sayısı üst sınırı ise 30 öğrencidir.
1 sınıf mevcudu kaç olmalı?
İlköğretim kurumlarında bir şubedeki öğrenci mevcudunun 30’a tamamlanması, 40’ı da geçmeyecek şekilde oluşturulması gerekmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü 21.10.2015 tarih ve 10730773 sayılı yazılarıyla bir sınıfta olması gereken en az öğrenci sayısı ile en fazla öğrenci sayısını açıkladı.Hangi okulda olduğumu nasıl öğrenirim?
Veliler, MEB’in http://e-okul.meb.gov.tr internet adresinde çocuklarının T.C. kimlik numaralarını yazarak, yerleştirildiği okulu sorgulayabilecekler. Çocuğunuzun hangi okula kayıtlı olduğunu, aşağıdaki linke tıkladıktan sonra TC Kimlik Numarasını ve doğum tarihini girerek görüntüleyebilirsiniz.