- Konu Yazar
Okul servislerinin denetimini kim yapar?
Çalışma şartları yönünden Milli Eğitim Bakanlığı ve diğer ilgili kuruluşlar da mevzuatları çerçevesinde her türlü denetimi yaparlar.Öğrenci Servislerini kim denetler?
MADDE 13 – (1) Okul servis taşıma faaliyetleri, her eğitim-öğretim yılının birinci ve ikinci dönem başlangıcında valilik ve kaymakamlıklar tarafından oluşturulacak denetim komisyonu marifetiyle denetlenir.Toplu Taşıma Araçlarında uygulanacak ücretli veya indirimli yolculara ait taşıma ücretleri UKOME tarafından tespit edilir.
Ortaokul servislerinde hostes zorunlu mu?
Servis aracında okul öncesi eğitim, ilköğretim ile kreş, gündüz bakımevleri ve çocuk kulüplerine devam eden çocuk/öğrenci bulunması durumunda rehber personel bulundurması zorunlu olacak.
Okul servis kaydı nasıl yapılır?
Tüm servis araçları için güzergâh kullanım izin belgesi başvuruları internet üzerinden yapılmaktadır….Okul Servis Taşımacılığında Çalışacak 22 Yaşını Doldurmuş Rehber Personel İçin Gerekli Belgeler;
- En az lise mezunu olduğunu gösterir belge,
- Her yıl aile hekimliğinden alınmış servis rehber personeli olmaya uygun rapor,
İstanbul toplu taşıma zammını kim yaptı?
Mart ayından bu yana İBB’nin ulaşıma zam talebiyle toplanan UKOME’de oybirliği ile yüzde 40 zam kabul edildi. UKOME, ek zam talebiyle üçüncü kez toplanırken İstanbul için ulaşıma beklenen zam geldi. Toplu ulaşım ücretleri yüzde 40 artarken elektronik bilet ücreti 7 lira 67 kuruş oldu.Servis hostes ücretleri ne kadar?
“İYİ ARABA” “YENİ ARABA” “HOSTES BEDELİ” TALEBİ Buna göre, yeni tarifede servis ücretleri 0-1 kilometre 312 lira, 1-3 kilometre 348, 3-5 kilometre 370 lira ve 23-25 kilometre ise 748 lira olarak belirlendi.Sorunların çözüm noktası ALO 130 hattı vatandaşlarca aktif olarak kullanılıyor.
Okul servisleri nereye sikayet edilir?
ŞİKAYETLER BAKANLIĞIN AÇTIĞI ALO 147 HATTINA BİLDİRİLEBİLECEK.