- Konu Yazar
Okul servisleri nasıl çalışır?
Okul Servisi Çalışma Saatleri Tam gün eğitim veren ilkokul ve ortaokullar ise 09.00-15.00 arası eğitim verdiğinden bu saatlerde servis kullanılır. Sabahçı ve öğlenci olarak eğitim gören öğrenciler ise 08.00-13.00-18.00 saatleri civarında servis kullanmaktadır.Okul taşıtı Personel taşır mı?
Okul taşıtı Personel taşır mı?g) Okul öncesi eğitim, ilkokul ve ortaokul (4+4) öğrencilerini taşıyan okul servis taşıtlarında, taşıt içi düzenini sağlayan, öğrencilerin taşıta biniş ve inişlerinde yardımcı olan rehber personelin bulundurulması zorunludur.
Okul servis ücretleri nasıl hesaplanır?
Okul servis ücretleri nasıl hesaplanır?Okul Servis Ücretleri Hakkında Çıkan UKOME kararına Göre: Ücret belirlenirken mesafe olarak ev ve okul arasında ulaşılabilir en yakın otobüs ve minibüs güzergâh uzunluğu dikkate alınacaktır. Ancak hat üzerinde otobüs, minibüs güzergâhı yok ise, ev ile okul arasındaki ulaşılabilir en yakın mesafe dikkate alınacaktır.
Okul servisinde nelere dikkat etmeliyiz?
Okul Servisini kullanırken nelere dikkat etmeliyiz?- Zamanında durakta ol – çok erken ulaşmaktan kaçın.
- Servisi kaldırımda ya da trafikten uzak güvenli bir yerde bekle.
- Binmek için servisin durmasını bekle.
- Tek sıra halinde ve arkadaşlarını itmeden servise bin.
- Servise bindiğinde mümkün olan en kısa zamanda yerine otur.
Personel servisine öğrenci binebilir mi?
Personel servisine öğrenci binebilir mi?Okul öncesi ve ilköğretim öğrencilerinin taşınması sırasında araçlarda rehber personel bulundurulacak. Şoför araçta sigara içmeyecek ve içilmesine müsaade etmeyecek. Taşıma hizmeti sırasında görüntü ve müzik sistemleri kullanılmayacak. Taşıma sınırının üzerinde öğrenci taşınmayacak.
Okul servisleri Hangi Bakanlığa Bağlı?
Okul servisleri Hangi Bakanlığa Bağlı?Kurum: Ulaştırma Bakanlığı
Servis ücretleri yıllık 0-3 kilometre için 2 bin 610 lira, 3-6 kilometre için 2 bin 880 lira, 6-10 kilometre için 3 bin 330 lira, 10-15 kilometre için 3 bin 870 lira olacak. 15 kilometreyi aşan her kilometre için yıllık ilave 75 lira alınacak.
Okul servis araçları nasıl olmalı?
Okul servis araçları nasıl olmalı?e) Okul servis aracı olarak kullanılacak taşıtlar; temiz, bakımlı ve güvenli durumda bulundurulmalı ve 6 ayda bir bakım ve onarımları yaptırılmakla birlikte taşıtların cinsine göre Karayolları Trafik Yönetmeliği’nin öngördüğü periyodik muayeneleri de yaptırılmış olmalıdır.
Servis Kuralları Nelerdir?
Servis Kuralları Nelerdir?boşlar toplanmalıdır.içki servisi sağ taraftan yapılmalıdır. *Yemek tabakları misafirin önüne et,balık misafirden tarafa gelecek şekilde konulmalıdır. *Diğer tabaklar amblemleri üste gelecek şekilde servis yapılmalıdır. tabağı,çatallar vb gibi kullanılan malzemeler soldan servis edilip,yine soldan kaldırılmalıdır.