Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Okul servisleri kime sikayet edilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Okul servisleri kime sikayet edilir?​

ŞİKAYETLER BAKANLIĞIN AÇTIĞI ALO 147 HATTINA BİLDİRİLEBİLECEK.

Servisleri kim denetler?​

Servisleri kim denetler?
MADDE 13 – (1) Okul servis taşıma faaliyetleri, her eğitim-öğretim yılının birinci ve ikinci dönem başlangıcında valilik ve kaymakamlıklar tarafından oluşturulacak denetim komisyonu marifetiyle denetlenir. (2) Okul servis araçları kolluk kuvvetlerince de her zaman denetlenebilir.

Okul servis ücretleri nasıl hesaplanır?​

Okul Servis Ücretleri Hakkında Çıkan UKOME kararına Göre: Ücret belirlenirken mesafe olarak ev ve okul arasında ulaşılabilir en yakın otobüs ve minibüs güzergâh uzunluğu dikkate alınacaktır. Ancak hat üzerinde otobüs, minibüs güzergâhı yok ise, ev ile okul arasındaki ulaşılabilir en yakın mesafe dikkate alınacaktır.

Okul servis araçlarını kim denetler?​

Okul servis araçlarını kim denetler?
Özel servis araçlarının taşıma faaliyetleri Okul Servis Araçları Yönetmeği hükümlerince; İçişleri Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Aile, çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülmektedir.

Okul servisleri nereye şikayet edilir 2020?​

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk´un talimatıyla, “MEBİM 147” hattı kaldırılarak yerine öğretmen, öğrenci ve veliler olmak üzere diğer vatandaşlara etkin ve kaliteli hizmet vermek amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi “444 0 632” telefon hattı kuruldu.

Servis ücretlerini kime şikayet edebilirim?​

Servis ücretlerini kime şikayet edebilirim?
Bu ücret tarifesi gidiş-dönüş ücreti olup mesafe ölçümü sadece ev ile okul gidiş mesafesi olarak alınacaktır. Ayrıca dönüş için mesafe tayin edilmeyecek ve ilave ücret ödenmeyecektir. Konuyla ilgili şikayetlerinizi ‘153’ Alo Beyaz Masa’ya iletebilirsiniz.”

Okul servis ihalesini kim yapar?​

15 Mayıs— Yönergede, “İhale komisyonunun belirlenmesi” başlıklı bölümde, İstanbul’daki her tür ve derecedeki resmi okulların öğrenci taşımacılığı hizmetinin, okulun bağlı olduğu ilçe kaymakamı tarafından “ihalesi yapılacak okul dışından görevlendirilecek müdür, müdür yardımcısı veya şube müdürü kadrosunda bir kamu …

Okul servisi güvenilir mi?​

Okul servisi güvenilir mi?
Okul yöneticileri ve öğretmenler servisleri orta düzeyde güvenilir buluyor. Servis sürücülerinin karıştıkları kazalar, servis araçlarının denetim eksiklikleri ve bu konuda yetkinliği olan eğitim ve sertifika programına katılmamış olmaları da tehlike ve riskleri daha da artırıyor.

Okul servisleri nereye şikayet edilir 2021?​

Okul servis ücreti ne kadar?​

Okul servis ücreti ne kadar?
Servis ücreti 0-1 kilometre arası 312 liradan 396 liraya çıkarıldı. Minibüslerde kısa mesafe 2,75 liradan 3,75 liraya, uzun mesafe 4 liradan 5,50 liraya, öğrenci ücreti 1,75 liradan 2,50 liraya yükseltildi.

Okul servisleri ile ilgili bilgilendirici ve detaylı paylaşımlarınız için teşekkür ederim. Özellikle servislerle ilgili denetimler, ücretler ve şikayet başvuru noktaları gibi konuların paylaşımı faydalı olacaktır. Ebeveynlerin ve öğrencilerin servis hizmetlerinden memnuniyetsizlik durumunda yapabilecekleri şikayetler ve nereye başvurabilecekleri konularında net bilgiler verilmiş. Ayrıca okul servislerinin güvenilirliği ve denetimlerinin önemi hakkında da bilgi verilmiş. İhtiyaç duyan kişiler için detaylı ve açıklayıcı bir kaynak olmuş. Emeğinize sağlık!

Geri