AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Okul servisinin guvenligini arttirmak icin neler yapilmalidir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
127.560
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Okul servisinin güvenliğini arttırmak için neler yapılmalıdır?​

Okul Taşıtına binmeden önce trafikte güvenliği arttırmak için;
- Rahat hareket edebileceğimiz giysiler giymek.
- Yalnızca gerekli eşyaları almak,
- yaya kurallarını uygulamak,
- 5 dakika kuralı ve 5 adım kuralına uymak.
- okul taşıtının önünde ve arkasında durmamak, yürümemek ve.
- sürücü ile işbirliği çok işe yarar!

Okul servisi ile yolculuk yaparken hangi kurallara uymalıyız?​

Okul servislerinde uyulması gereken kurallar şu şekildedir:
- Ayakta seyahat etmek yasaktır.
- Kemer takarak seyahat etmek gerekir.
- Araç hareket halindeyken inmemek ve binmemek gerekir.
- Araçlarda yüksek sesle konuşmamak gerekir.
- Araçlarda acil çıkış yerlerinin olması gerekir.
- Kapıların otomatik olması gerekir.

Servis öğrenciyi beklemek zorunda mı?​

Servis öğrenciyi beklemek zorunda mı?
Öğrenciler evden daha erken alınarak okula erken bırakılmayacak, 15 dakikadan daha fazla bir süre bekletilmeyecek, ders bitiminde okuldan bekletilmeden alınarak evlerine bırakılacak.

Okul servisleri nereye şikayet edilir 2021?​

Okul servisleri nereye şikayet edilir 2021?
Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk´un talimatıyla, “MEBİM 147” hattı kaldırılarak yerine öğretmen, öğrenci ve veliler olmak üzere diğer vatandaşlara etkin ve kaliteli hizmet vermek amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi “444 0 632” telefon hattı kuruldu.

Öğretmen öğrencilerle birlikte servise binebilir mi?​

Servis araçlarına servis kaydı yaptıran öğrenci ve servis kullanım formu dolduran öğretmen haricinde başka bir kimse binemez. Servis kaydı olmayan öğretmen çocukları, öğretmen eş ve yakınları öğrenci servisinden faydalanamaz.

Özel araçla seyahat ediyorsak nelere dikkat etmeliyiz?​

Özel Araçlarda Uyulması Gereken Kurallar – Özel aracın içerisinde 10 yaşından küçük olan çocuklar mutlaka çocuk koltuğunda oturmalıdır. – 10 yaşından büyük olan çocuklar ise özel araçların arka koltuğunda oturmalıdır. – Arka koltuğa oturduktan sonra emniyet kemeri takılmalıdır.

Okul servisinde ve özel taşıtlarda ön koltukta yolculuk yapabilmenin şartları nelerdir?​

Okul servisinde ve özel taşıtlarda ön koltukta yolculuk yapabilmenin şartları nelerdir?
Soru: Okul servislerinde ve özel taşıtlarda ön koltukta yolculuk yapabilmenin şartlarını araştırınız. Cevap: Okul servislerinde ve özel taşıtlarda ön koltukta yolculuk yapabilmek için o aracın rehber personel olma şartı vardır.

Özel araçlarla yolculuk yaparken nelere dikkat etmeliyiz?​

Özel araçlarla yolculuk yaparken nelere dikkat etmeliyiz?
Araç içinde gürültü yapmamalıyız. Aracın penceresini izinsiz açıp elimizi, kolumuzu dışarı uzatmamalıyız. Araç tamamen durmadan emniyet kemerimizi ve kapıları açmamalıyız. Biniş ve inişlerde özel araçların sağ tarafında bulunan kapıları kullanmayı tercih etmeliyiz.

İlkokul servislerinde hostes zorunlu mu?​

Servis aracında okul öncesi eğitim, ilköğretim ile kreş, gündüz bakımevleri ve çocuk kulüplerine devam eden çocuk/öğrenci bulunması durumunda rehber personel bulundurması zorunlu olacak.

Okul servisleri nereye şikayet edilir 2022?​

Servisleri kim denetler?​

Servisleri kim denetler?
MADDE 13 – (1) Okul servis taşıma faaliyetleri, her eğitim-öğretim yılının birinci ve ikinci dönem başlangıcında valilik ve kaymakamlıklar tarafından oluşturulacak denetim komisyonu marifetiyle denetlenir. (2) Okul servis araçları kolluk kuvvetlerince de her zaman denetlenebilir.

Personel servis kuralları nelerdir?​

Personel servis kuralları nelerdir?
Personel taşımacılığında genel kurallar
- Taşınacak personeli taahhüt edilen yere kadar rahat bir şekilde götürüp getirmek.
- Servis hizmetinden yararlanacak personelden başka yolcuyu servis taşıtına almamak.
- Taşıt içi düzeni sağlamak.
- Tayin edilen güzergahın dışına çıkmamak.

Okul servis işi para kazandırır mı?​

Bu hesaba göre, okul servislerinin yıllık ekonomisi 992 milyon liraya kadar çıkıyor. Bir servisin aylık cirosu 6 bin 300 liraya kadar çıkarken, araç sahibi prim, benzin, kasko ve bakım masraflarına ayda 1604 lira ödüyor. Özel şirketler ise şoför ve hostes ücretlerine yaklaşık 1900 lira ödüyor.

Servis sahibi ne kadar kazanır?​

Servis Şoförü (Okul) maaşı ortalama aylık 4772,5 _TL’dir. En düşük Servis Şoförü (Okul) maaşı 4253 _TL, En yüksek ise 5292 _TL’dir. Eğer sizde yukarıdaki maaşlar gibi bir maaş almak istiyorsanız.
 
Okul servisinin güvenliğini arttırmak için alınması gereken önlemler oldukça önemlidir. Önerilen adımlar arasında, öğrencilerin rahat hareket edebileceği giysiler giymeleri, sadece gerekli eşyaları almaları, yaya kurallarına uymaları, 5 dakika ve 5 adım kuralını takip etmeleri, okul taşıtının önünde ve arkasında durmamaları, yürümemeleri ve sürücü ile işbirliği yapmaları yer almaktadır.

Okul servislerinde seyahat ederken uyulması gereken kurallar arasında ayakta seyahat etmemek, kemer takarak seyahat etmek, araç hareket halindeyken inip biniş yapmamak, yüksek sesle konuşmamak, acil çıkış yerlerine dikkat etmek ve kapıların otomatik olması gibi kurallar bulunmaktadır.

Servislerin öğrencileri beklemesi konusunda belirli kurallar vardır. Öğrencilerin evlerinden erken alınıp okula erken bırakılmamaları, 15 dakikadan fazla bekletilmemeleri ve ders bitiminde okuldan hemen alınarak evlerine bırakılmaları gerekmektedir.

Okul servislerine servis kaydı yaptıran öğrenci ve servis kullanım formu dolduran öğretmenler dışında başka bir kişinin servis aracına binmesine izin verilmez. Ayrıca, öğretmenlerin çocukları, eşleri ve yakınları servis araçlarından faydalanamaz.

Özel araçlarla seyahat ederken dikkat edilmesi gerekenler arasında çocukların uygun koltuklara oturtulması, emniyet kemerlerinin takılması ve biniş ve inişlerde özel araçların sağ tarafındaki kapıların kullanılması bulunmaktadır.

Öğrencilerin ve personelin güvenliği açısından okul servisi ve özel taşıtlarda ön koltukta yolculuk yapabilmek için belirli şartlar bulunmaktadır. Bu şartlara uymak önemlidir.

Servislerin denetlenmesi, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yapılmaktadır. Valilik ve kaymakamlıklar tarafından oluşturulan denetim komisyonları aracılığıyla okul servis taşıma faaliyetleri denetlenmektedir.

Servis sahipleri servis hizmetlerinde belirli kurallara uymakla yükümlüdürler. Taşınacak personeli belirlenen yere ulaştırmak, gerekli düzeni sağlamak ve tayin edilen güzergahı takip etmek gibi kurallara dikkat etmelidirler.

Okul servisi işinin para kazandırıp kazandırmadığı konusunda yapılan hesaplamalara göre, okul servislerinin yıllık ekonomisinin önemli olduğu ve servis sahiplerinin belirli maaşlar aldığı görülmektedir. Bu işin ekonomik yönü de önemlidir.

Servis sahiplerinin ve çalışanlarının belirli maaşlar aldıkları ve bu mesleği yapmak isteyenlerin belirli standartları karşılaması gerektiği sonucuna varılmaktadır. Bu nedenle, servis işinin ciddiyeti ve sorumluluğu göz önünde bulundurulmalıdır.
 
Geri
Üst