- Konu Yazar
Okul servisi kimin sorumluluğunda?
Buna göre, servis sürücüleri ve rehber personel, araçların her türlü bakım ve emniyetinden sorumlu, saç-sakal tıraşlı, sade, temiz ve kamu adabına uygun kıyafetle hizmet verecek, öğrencilerle uygun şekilde muhatap olacak ve saygı sınırlarını aşmayacak.Okul taşıtı kaç kişilik?
Oturma kapasitesi 14+1’den başlayıp 27+1’e kadar çıkan modellerin tercih edildiği okul servis araçları pazarında ise 10 marka 10 farklı modelle yer alırken, satışlar yılda 10 bin adete ulaşıyor.
Okul servis araçlarını kim denetler?
Özel servis araçlarının taşıma faaliyetleri Okul Servis Araçları Yönetmeği hükümlerince; İçişleri Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Aile, çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülmektedir.
Okul servisi nereye şikayet edebilirim?
ŞİKAYETLER BAKANLIĞIN AÇTIĞI ALO 147 HATTINA BİLDİRİLEBİLECEK.C plaka kaç yaş sınırı?
Bugün Resmi Gazete’de yayınlanan yönetmelik değişikliği ile 2019 ve 2020 yılları itibariyle 12 yaşını doldurmuş, yani bu yıl 2007 ve gelecek yıl 2008 model okul servis araçları 1 Temmuz 2021’e kadar okul servisi hizmeti verebilecek.
Küçük servisler kaç kişilik?
Minibüslerin bir büyüğü yani küçük otobüs olarak adlandırılan midibüsler hakkında en çok kişilerin kafasını karıştıran soru midibüs kaç kişilik olur sorusudur. Tüm midibüslerin koltuk kapasitesi 27 kişiliktir. Şoför hariç olarak sınıflandırılan bu kapasitede ki araç halk arasında yarım otobüs olarak da bilinmektedir.
Rehber personel, her yıl “okul servis rehber personeli” olmaya uygun olduğuna dair aile hekimliğinden rapor alacak, ayrıca taşıt içi düzeni sağlayacak, emniyet kemerlerinin takılı olup olmadığını kontrol edecek, okul öncesi eğitim ve ilköğretim öğrencileri ile çocukların inme ve binmeleri sırasında yardımcı olacak.
5112.07 hangi meslek kodu?