AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Okul servis araclarinda suruculerin almasi gereken guvenlik onlemleri nelerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Okul servis araçlarında sürücülerin alması gereken güvenlik önlemleri nelerdir?​

➜ Okul servis araçlarının dış cephesi okul taşıtı olarak kaplanmalıdır. ➜ Dur ihtarları aracın bazı belli noktalarında bulunur. ➜ Araç içinde tutunma direkleri ve koltuk kemerleri bulunmak zorundadır. ➜ Havalandırma camları aracın üst kısmında yer almalıdır.

Okul servis denetimi nasıl yapılır?​

MADDE 13 – (1) Okul servis taşıma faaliyetleri, her eğitim-öğretim yılının birinci ve ikinci dönem başlangıcında valilik ve kaymakamlıklar tarafından oluşturulacak denetim komisyonu marifetiyle denetlenir. (2) Okul servis araçları kolluk kuvvetlerince de her zaman denetlenebilir.
Okul servis araçlarında güvenli bir yolculuğun gerçekleşmesi için öğrencilerin uyması gereken kurallarla ilgili hangisi doğrudur?
Okul servislerinde uyulması gereken kurallar şu şekildedir: Kemer takarak seyahat etmek gerekir. Araç hareket halindeyken inmemek ve binmemek gerekir. Araçlarda yüksek sesle konuşmamak gerekir. Araçlarda acil çıkış yerlerinin olması gerekir.
Okul Servisi ile seyahat ediyorsak nelere dikkat etmeliyiz?
Okul Servisini kullanırken nelere dikkat etmeliyiz?

Okul servisi nereye şikayet edebilirim?​

ŞİKAYETLER BAKANLIĞIN AÇTIĞI ALO 147 HATTINA BİLDİRİLEBİLECEK.

Okul taşıtlarında öğrencilerin kolayca yetişebileceği camlar ve pencereler nasıl olmalıdır?​

c) Okul servis aracı olarak kullanılacak taşıtlarda, öğrencilerin kolayca yetişebileceği camlar ve pencereler sabit olmalı, iç düzenlemesinde demir aksam açıkta olmamalı, varsa yaralanmaya sebebiyet vermeyecek yumuşak bir madde ile kaplanmalıdır.
Okul servis denetimini kim yapar?
Çalışma şartları yönünden Milli Eğitim Bakanlığı ve diğer ilgili kuruluşlar da mevzuatları çerçevesinde her türlü denetimi yaparlar.
Okul taşıtlarının arkasındaki DUR ışığının yanma tertibatı nasıl olmalıdır?
Okul servis aracının arkasında, öğrencilerin iniş ve binişleri sırasında yakılmak üzere en az 30 cm çapında kırmızı ışık veren bir lamba bulunmalı ve bu lambanın yakılması halinde üzerinde siyah renkte büyük harflerle “DUR” yazısı okunacak şekilde tesis edilmiş olmalı, lambanın yakılıp söndürülmesi tertibatı fren …

Geri