AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Okul sagligi Programi Nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Okul sağlığı Programı Nedir?​

Okul sağlığı; öğrencilerin ve okul çalışanlarının sağlığının değerlendirilmesi, geliştirilmesi, sağlıklı okul yaşamının sağlanması ve sürdürülmesi, öğrenciye ve dolayısıyla topluma sağlık eğitiminin verilmesi için yapılan çalışmaların tümü olarak tanımlanmaktadır.

Okul sağlığı dosyasında neler olmalı?​

2-Okul Sağlığı Dosyası
Okul Sağlığı Hizmetleri bileşenleri nelerdir?
Program Kapsamında Neler Yapıyoruz? Program; sağlık hizmetleri, sağlıklı ve güvenli okul çevresi, sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite, sağlık eğitimi ve aile/ toplum katılımı bileşenlerinden oluşmaktadır.

Okul sağlığı Nedir?​

Okul Sağlığı Hizmetleri; öğrencilerin ve okul personelinin sağlığın değerlendirilmesi, geliştirilmesi, sağlıklı okul yaşamının sağlanmasıve sürdürülmesi, öğrenciye ve dolayısıyla topluma sağlık eğitiminin verilebilmesi için yapılan çalışmaların tümüdür.

Okul Sağlığı Hemşireliği kimler başvurabilir?​

Herhangi bir mezuniyet şartı aranmayıp, bu sertifika eğitimine herkes başvurabilir.
Okul sağlığı yönetim ekibinde kimler olur?
Okulun, Okul Sağlığı Yönetim Ekibi olmalıdır. Okul Sağlığı Yönetim Ekibi; bir idareci, bir öğretmen, bir öğrenci, bir okul aile birliği üyesinden oluşmalıdır. Okulda bulunduğu takdirde sağlık çalışanı ve rehber öğretmen ekibin doğal üyesidir.
HALK SAĞLIĞI.
Dünyada okul sağlığı ile ilgili ilk çalışmalar hangi ülke tarafından yapılmıştır?
Okul hemsireligi ilk olarak Ingiltere ve Fransa ‘da ardindan Amerika’da baslamistir.

Okul hemşireliği için sertifika şart mı?​

BAŞVURU HAKKINDA: Herhangi bir mezuniyet şartı aranmayıp, bu sertifika eğitimine herkes başvurabilir.

Geri