AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Okul sagligi hizmetleri kimlere verilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Okul sağlığı hizmetleri kimlere verilir?​

Program Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi ve özel; okulöncesi (anaokulu), ilkokul, ortaokul ve liseler, pansiyonlu okullar ile mesleki eğitim merkezleri, özel eğitim iş uygulama merkezleri ve özel eğitim mesleki eğitim merkezlerinde öğrenim görmekte olan tüm öğrencileri, okul çalışanlarını ve velileri kapsamaktadır …
Kaç yaşında okula başlanmalı?
İlkokulların birinci sınıfına, kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonu itibarıyla 69 ayını dolduran çocukların kaydı yapılır. Ayrıca 66, 67 ve 68 aylık çocuklardan velisinin yazılı isteği bulunanlar da ilkokul birinci sınıfa kaydedilir.

Bir çocuğun ilkokula hazır olduğu nasıl anlaşılır?​

Evden, anne ve babadan ayrı kalabilmesi, oyunlara katılabilmesi, kendini ifade edebilecek cümleleri kurabilmesi açısından çocuklar değerlendirilmeli. Bu saydığımız bedensel, zihinsel ve duygusal gelişimin yaşına uygun olması çocuğun okula hazır olduğunu gösterir.
Okul sağlığı ekibinde kimler var?
Okul sağlığı ekibi en az bir hekim, bir hemşire, öğretmen ve olanaklıysa anne babadan oluşur. Olanaklar elveriyorsa diş hekimi, rehberlik uzmanı, psikolog, sosyal çalışmacı gibi çalışanların da katılması ekibin niteliği ve verimini arttırır.
Okul Çağı Sağlık Taraması – Paket 1
5 yaşında okula başlanır mı?
Okula başlamak zihinsel, bedensel ve duygusal açıdan bir hazır oluş durumu da gerektirmektedir. 5 yaş çocuğu (60-71 aylar arası)zihinsel, fiziksel, sosyal ve psikolojik olarak ilkokula henüz hazır değildir.

Çocuğunuz 1 sınıfa hazır mı?​

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ilkokulların 1. sınıflarına okulların başladığı yılın eylül ayı sonu itibarıyla 66 ayını dolduran tüm çocuklar otomatik olarak kaydediyor. Gelişim yönünden ilkokula hazır olduğu anlaşılan 60-66 ay arası çocuklar da velisinin dilekçe vermesiyle 1. sınıfa başlayabilir.
4 yaş anaokulu için uygun mu?
Okulöncesi eğitiminin çocuklar, aileler ve toplum açısından birçok faydası vardır.0–6 yaş arasını kapsayan erken çocukluk dönemi (öğrenme, kişilik oluşumu) çocuğun en hızlı geliştiği dönemdir. Beyin yapısı ve fonksiyonlarının 2/3 (üçte ikilik) bölümü 0–4 yaş arasında tamamlandığı için anaokulu gereklidir.

Geri