AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Okul sagligi dosyasinda neler olmali?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Okul sağlığı dosyasında neler olmalı?​

2-Okul Sağlığı Dosyası

Temel okul sağlık ekibi kimlerden oluşur?​

Okulun, Okul Sağlığı Yönetim Ekibi olmalıdır. Okul Sağlığı Yönetim Ekibi; bir idareci, bir öğretmen, bir öğrenci, bir okul aile birliği üyesinden oluşmalıdır. Okulda bulunduğu takdirde sağlık çalışanı ve rehber öğretmen ekibin doğal üyesidir.
Okul hemşiresi ne iş yapar?
Okul hemşiresi öğrencilere doğru sağlık bilgilerinin aktarılması ve olumlu sağlık davranışlarının geliştirilmesi için Sağlık Eğitimi (temizliğin önemi, kazalar ve hastalıklardan korunma, ilkyardım, sigara ve alkolün zararları ve cinsel eğitim vs. gibi) faaliyetlerini yürütecek.

Iş güvenliği evrakları nelerdir?​

İSG Dökümanları

Öğrencilere periyodik muayene neden ve kimler tarafından yapılmaktadır?​

25.01.2013 tarihli ve 28539 sayılı Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliği ve Okul Sağlığı Hizmetleri İşbirliği Protokolü gereğince öğrencilerin aile hekimleri tarafından her yıl periyodik muayene/ izlemleri yapılmalıdır.
Okul periyodik muayeneleri nasıl yapılmaktadır?
Okul/kurumdaki tüm öğrencilerin aile hekimleri tarafından yapılan yıllık periyodik muayenelerinin takibi yapılmakta ve bu bilgi TSM ile paylaşılmaktadır. Tarama, aşılama ve koruyucu ağız diş sağlığı çalışmaları öncesinde bilgi notları ailelere ulaştırılmakta ve uygulama öncesinde TSM personeline bildirilmektedir.

Okul hemşiresi ne kadar maaş alır?​

Ortaöğretim hemşire olarak çalışan kişiler üniversite mezunu hemşirelere oranla daha düşük maaş alırlar. Ayrıca bu kişiler işe başladıklarında da kıdem dereceleri üniversite mezunlarına göre düşüktür. Ortaöğretim hemşire maaşları 2022 Ocak itibariyle ortalama 5898-6186 TL arasındadır.

Okuldaki hemşireye ne denir?​

Okul Sağlığı Hemşiresi, Öğrencilerin ve okul personelinin sağlığının korunması ve geliştirilmesinden sorumludur. – Görev yaptığı okulda okul sağlığı hizmetleri ile ilgili sorunları, gereksinimleri saptar ve okul idaresine bilirdir.
Iş sağlığı ve güvenliği dosyasında neler olmalı?
Sağlık, güvenlik, hijyen ve korunma tedbirleri ile ilgili dokümanlar, yapılan eğitimler ve ilgili dokümanlar dosyasında korunur. Risklerin belirlenmesi ve tedbirlerin tespiti ile ilgili yapılan çalışmalar risk değerlendirme raporuna islenir ve bu rapor İSG dosyasında yer alır.

Iş sağlığı ve güvenliği dosyası nasıl hazırlanır?​

İş Sağlığı Ve Güvenliği Klasörü İçeriği Nasıl Olmalıdır?
- İSG Katip Sistemi Üzerinden İş Güvenliği Uzmanı / İşyeri Hekimi Bildirimi.
- Yıllık Çalışma ve Yıllık Eğitim Planı
- 3. Çalışan Temsilcisinin Belirlenmesi/Atama Yazıları
- Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Belgeleri.
- Çalışanlara ait İşe Giriş Sağlık Raporları

Sağlık muayenesinde neler var?​

İşe Giriş Raporunda İstenilen Sağlık Tetkikleri Nelerdir?
Genel sağlık taraması neler yapılır?
Ayrıca genel sağlık taraması hizmetlerimiz kapsamında kan sayımı, idrar tahlili, karaciğer fonksiyonu testleri, hepatit B gibi ciddi hastalıkların testleri, serolojik tetkikler, hipurik asit gibi incelemeler de yer almaktadır.

Geri